miercuri, 1 aprilie 2009

Cele doua guverne ale Romaniei

***


Din postura observatorului neutru se poate vedea foarte clar falia tot mai pronuntata care separa ministerele PSD de cele controlate de PD. Dubla subordonare a ministrilor pesedisti - fata de autoritatea premierului dar si fata de interesele partidului - conduce la situatii hilare.

Recenta iesire publica a presedintelui Consiliului National al PSD Adrian Nastase fata de vizita inopinata a presedintelui Basescu la Ministerul de Interene - teoretic feuda pesedista! ne indica modul de gandire a celor care au participat la constructia acestui cabinet. Zicea Nastase: „În ceea ce priveşte guvernarea, trebuie totuşi să asigurăm o delimitare a spaţiilor de lucru în ceea ce priveşte componentele Guvernului. Nu ştiu dacă este atît de normal ca preşedintele României să vină să facă inspecţie la DGIPI, la MAI, spre exemplu”.

Cu alte cuvinte, ei cu smenurile lor si sa ne lase in pace pe noi cu ale noastre! Nastase a catalogat ca fiind "provocatoare" atitudinea lui Basescu fata de ministerele care au intrat in portofoliul PSD iar mie imi pare ca omul chiar are dreptate.

In loc sa mai dea o raita pe la Transporturile amicului Berceanu unde coruptia este in floare, presedintele are ca preocupare aproape exclusiva in ultimele zile decapitarea si desfiintarea structurilor informative din cadrul MAI. Oare simte Basescu ca este "lucrat" de baietii din acea directie?

Cele doua jumatati care compun actualul guvern devin tot mai indepartate una de cealalta. De vina sunt viitoarele alegeri prezidentiale unde Prostanacul are marea sansa de a nu se califica in turul al doilea de scrutin. PSD - ul simte nevoia unei radicalizari a discursului anti-prezidential.

Dar ce te faci cand seful partidului, Geoana, este doar un lingau basescian? Nastase vorbeste in desert cat timp Prostul conduce PSD - ul.

4 comentarii:

  1. Miza este DGIPI. Acesta este singurul serviciu care nu este sub controlul lui Basescu. Iti dai seama ce inseamna sa controlezi TOATE serviciile din Romania, nu-i asa?

    Da, raspunsul este DICTATURA!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred ca doar acea directie din MAI este miza intregului joc pe care il face acum Base. Avem de-aface cu o abordare mult mai perversa. PSD - ul, dupa asocierea cu Basescu, va ajunge la maxim 20% din optiunile electoratului.

    Eu personal am o problema ce tine de morala mea politica; tot timpul m-am autodefinit ca om de dreapta iar ca adversar politic vedeam doar PSD - ul. Ei, acum am ajuns sa tin pumnii pentru coruptii din PSD care se ia la harta cu Basescu.

    Pentru ca, la aceasta ora Basescu este cancerul care macina politica romaneasca. El trebuie sa dispara politic dar doar prin mijloace democratice.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nastase zice bine, dar zice si cu Geoana. Poate asta e varianta castigatoare a PSD pentru alegerile de anul asta. Ramane de vazut. Oricum, procentual vorbind, vor ramane psd si pd-l la alegeri, nimeni in afara de aceste partide, nu mai are puterea sa sustina o campanie argumentata.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Moga

    Despre cele doua partide care vor ramane se poate vorbi mult. Nu bag mana in foc ca le-ai identificat corect. Dimpotriva.

    Din pacate pentru ei, in acest moment PSD - ul nu are un lider vocal care sa inspire si incredere. PNL - ul il are, in persoana lui Antonescu.

    Eu nu vad nici un candidat al PSD capabil sa intre in turul doi alaturi de Basescu. Geoana este doar o gluma proasta. Nastase e manjit. Cine atunci?

    RăspundețiȘtergere