marți, 11 august 2009

Guvernul-forceps si micul mincinos

***


Probabil ca domnii care formeaza actuala majoritate parlamentara nici nu visau la inceputuri ce succes va avea impozitul forfetar. Daca li se spunea in ianuarie ca, pana in luna august vom avea aproximativ 115000 de firme inchise, ne-ar fi numit pe toti mari mincinosi.

Ei iata ca realitatea vine sa confirme aceste ipoteze sumbre. Acest tip de impozit a pus la pamant pe mai toti inteprinzatorii cu un numar de angajati intre unul si cinci. Ei au fost cei mai expusi deoarece la o cifra de afaceri si asa mica, aceasta dare scoasa cu forcepsul de guvern de la ei le-au pus cruce din punct de vedere economic.

De-asemenea foarte afectati au fost si micii inteprinzatori care au demarat o afacere in 2008. De ce? Pentru ca iti trebuie experienta ca sa te descurci in hatisul legislativ din Romania. Situatia lor este de-a dreptul falimentara. La Registrul Comertului Timis doar in iulie-august au fost inregistrate 3000 de cereri de radieri de firme sau de suspendare a activitatii acestora.

Ce se va intampla cu oamenii care au activat in acest segment? Pai, ori vor ingrosa randurile somerilor ori vor lucra in continuare la negru. In ambele ipoteze Statul este dezavantajat. Ori ca va plati ajutor de somaj acestor oameni ori ca nu va mai incasa impozite de la firmele falimentare rezultatul este acelasi. O presiune in plus pusa pe bugetul de stat.

Ce face Guvernul in tot acest timp? Pai in loc sa revina asupra deciziilor falimentare luate in ultimele opt luni, el anunta marirea pensiilor cu 2% de luna viitoare. Macar daca aceasta crestere ar fi una in termeni reali! Nimic despre continuarea investitiilor, obiectiv asumat la inceput de mandat. Ca Boc este un mincinos, stiam. Dar chiar atat de mincinos?

Mai mult, transa urmatoare din imprumutul de la FMI va fi destinata acoperirii nevoii de bani pentru salariile si pensiile de stat. Iarasi scurt-circuitam investitiile publice. Si mai mult! Acest guvern se imprumuta in draci pe piata privata de capital din Romania, gatuind micii inteprinzatori de creditele necesare dezvoltarii.

Oare pentru cine lucreaza actuala majoritate?

2 comentarii:

  1. Cred ca avem nevoie de o noua revolutie ca sa scapam de lacustele astea incompetente. Dar ce te face sa crezi ca URMATORII vor fi mai buni?

    RăspundețiȘtergere
  2. O noua comisie Tismaneanu


    La initiativa lui Sorin Iliesiu, un mare numar de organizatii ale societatii civile, carora cu siguranta li se vor alatura multe personalitati, au redactat un document.. Este solicitata o comisie prezidentiala condusa de Vladimir Tismaneanu, asemanatoare celei create la inceputul mandatului Basescu, prin care s-a redactat documentul de condamnare a comunismului. De aceasta data este vizat genocidul din decembrie ’89 si fratricidul din 13-15 iunie 1990. Nu ramane decat indirect sa imi exprim punctul de vedere.

    1. FOARTE CURAND VA APARE IN ZIARUL CLIPA ARTICOLUL “Securistul Basescu ascunde pe spionul Tismaneanu” EL SE BAZEASA PE DOCUMENTUL SERVICIULUI SECRET FRANCEZ IN CARE SE CERE SERVICIULUI DE EMIGRATIE SA NU ACORDE AZIL POLITIC LUI VOLODEA, MENTIONEZ DEOCAMDATA CA LUI V.T. DE SI A VORBIT LA EUROPA LIBERA IMPOTRVA LUI CEAUSECU TIMP DE DOI ANI DE ZILE I SA REINOIT MEREU VIZA ROMANEASCA. DATORITA REFUZULUI FRANCEZ TISMANEANI SA DEPLASAT IN EURUPA CU PASAPORTUL PE CARE SCRIA “REPUBLICA SOCIALISTA ROMANA” Va rog a citi cu atentie urmatorul document.
    DEPORTAREA LUI TISMANEANU DIN STATELE UNITE
    Serviciul de Informatii Externe
    Domnule Razvan Ungureanu
                                        Avand bunavointa domnului L.Pavoni consulul general din New York, acum noua luni’ v-am trimis o scrisoare. In ea am cerut o audienta cu dumneavoastra, sau o convorbire cu o persoana delegata. Cu aceasta oceasta ocazie am vrut sa va prezint documente confidentiale despre Vladimir Tismaneanu.Documentele clarifica materialele aparute in presa, care califica pe V.T. ca agent al securitatii. Am vrut sa prezint deasemenea acordul meu, la opinia comunitatii romane americane, cu privire la necesitatea deportarii lui V.T. din Statele Unite. Dinsul a a ascuns serviciului de emigratie, faptul ca a fost membru al partidului comunist si a scris articole in care cerea rasturnarea capitalismului si a sistemului politic american prin forta. Faptul ca a mintit sub juramant, va duce la automat la deportare .Mentionez ca in dosarul lui sunt sunt si alte fapte
    agravante.Anexez doua materiale pertinente in acest caz,
    Motivul incercarii de a va contacta este extrem de serios. Dumneavoastra sunteti printre putinele persoane competente, care puteti spune adevarul presedintelui inainte de a fi prea tarziu, pentru dansul si imaginea tariii. Presedintela Traian Basescu trebue sa aiba acces la toate documentele si faptele acestui caz.Dinsul va avea posibilitata de a se distanta
    de clanul care care il minte ,manipuleaza si a cere
    scuze Romaniei. . In caz contrariu isi va semna singur, sinuciderea politica.
    De si a trecut mult timp nu am primit nici in un raspuns. Acest lucru este grav si impotriva legii, care va obliga sa raspundeti oricarei scrisori oficiale. Am avut nu demult o audienta cu Simona Miculescu ambasador la ONU
    (Au participat deasemenea consulul adjunct A.Berechet si adjunctul misiunii T. Morar) in care am discutat despre Tismaneanu si am cerut
    sa fiu contactat de SIE ,la orice nivel.Din nou fara nici un rezultat. Mentionez ca ca am discutat aceasta problema cu diplomatul Ilinca Ilie Ilie de ambasada de multe ori, si cu consulul L.Pavoni chiar acum o ora.
    Domnule director,
    Faptul ca incercati sa blocati informatii despre un spion este de o gravitate exceptionala. Faptul ca nu lasati ca servici de informatii sa aiba acces la informatii, trebue sa intre in atentia parlamentului.Cu alte cuvinte SIE nu este lasat sa-si faca datoria.
    Este o ultima incercare. In caz contrariu voi trimite spre publicare articolul ,pe doua pagini “Deportarea agentului Volodea” ziarului New York Magazin.
    Robert Horvath cineast USA devagallery.com

    RăspundețiȘtergere