vineri, 7 mai 2010

Dulcea iluzie a sindicalismului din Romania


***
Sindicatele din Romania sunt total inexistente in peisajul actualelor dispute din societatea romaneasca legate de amputarea cu 25% a fondului salarial destinat bugetarilor de catre presedintele-guvern-parlament Basescu. Ma asteptam ca macar acum, in ceasul al doisprezecelea, liderii de sindicat sa constientizeze natura anti-nationala a masurilor dictate de la Cotroceni de catre un presedinte mizerabil, acompaniat de catre o camarila pusa pe jaf.

Insa in Romania nu exista sindicate. Exista doar niste organizatii care se prefac ca apara drepturile membrilor sai in schimbul unor cotizatii nesimtite catre niste fonduri sindicale incontrolabile de catre cei in drept sa o faca. Romania este singura tara din Europa in care drepturile salariatilor nu sunt aparate de catre organizatiile sindicale. In tara noastra exista un veritabil pact intre Guvern si sindicate, pact care permite conducerii politice luarea unor masuri punitive la adresa cetatenilor fara ca vreun membru al conducerilor sindicale sa ridice vreun deget.

BNS, Cartel Alfa, CNSLR-Fratia, Meridian sunt doar fatetele publice ale unui tip de UGSR mutant, organizatii guvernamentale ale caror menire este aceea de a estompa setea de dreptate sociala a muncitorului sau functionarului din Romania.  Bogdan Hossu, Liviu Luca, Dumitru Costin, Matei Bratianu sunt doar profitorii de serviciu de pe urma inabusirii in fasa a oricarei initiative sindicale autentice. Mai toti cestia nu sunt altceva decat niste afaceristi verosi, iertati de catre puterea politica pentru derapajele lor in schimbul asigurarii linistii sociale.

Mai un jeep, mai o viloaca de neam prost si sindicatul isi uita menirea. Mamaligarii din Romania sunt incapabili de a articula o miscare muncitoreasca autentica si puternica. Si acest lucru il deplang, cu toate ca, ca si formatie politica ma definesc ca om de dreapta. Intr-o societate normala trebuie sa existe un echilibru intre Guvern si miscarea sindicala. In Romania exista doar profitorii regimului, sindicalisti de duminica cu jeep si vila, impotenti in relatia cu conducerea politica. Santajabili, acestia nu pot raspunde decat cu "Da, sa traiti!" in fata oricarei comenzi politice.

Reinfintati domnilor UGSR - ul. Macar sa stim de-o treaba, ce dracu!

8 comentarii:

  1. Sindicatele colaborează bine cu puterea, oricare ar fi ea, pe baza unei tradiţii cunoscute şi a relaţiilor cu Partidul. Nu am prea avut norocul să avem sindicate de dreapta, din păcate, şi nici nu ştiu dacă ar fi fost altfel...

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred ca:

    Soseste vremea FAPTELOR !!!

    Natiunea isi cheama fii.
    Se pare ca vremea vorbelor trece incet ... incet.
    Timp de 20 de ani s-a tot vorbit ....
    Sa soseasca vremea faptelor?
    Un mesaj transmis prin intermediul unui filmulet:
    http://blog.imperiaonline.me/2010/05/07/soseste-vremea-faptelor/

    RăspundețiȘtergere
  3. DULCEA ILUZIE MIORITICA IA SFARSIT
    - SINDICATELE FAC PARTE DIN MAFIE .

    APEL CATRE BLOGUL POLITIC ROMANESC !
SOLUTIE PRACTICA PENTRU TRIMITEREA PRESEDINTELUI IN PUSCARIE!
Am ajuns o ţară de urmăriţi şi de urmăritori. E mai rau ca pe vremea lui Ceausescu! Avem de 2,5 ori mai mulţi angajaţi la serviciile secrete decât pe vremea lui Ceauşescu. Prieteni din Romania m-au parasit. Colegii din cinematografie au rupt relatiile diplomatice iar ziaristii din NewYork refuza sa vorbeasca la telefon despre Basescu spunand ” ca suntem ascultati “. Romania este intr-un faliment economic , politic si rasial fara iesire. Care este solutia ?
Uneori de la distanta lucrurile sunt vazute mai bine. Mafia securist comunista a preluat puterea economica. 3 % controleaza intregul capital iar 97 % nu controeza nimic, decat saracia si lipsa de speranta. Clasa politica, partidele politice. media, mogulii ,sindicatele reprezina minoritatea mafiota de la putere. Cu exceptiile de rigoare toti sint o apa si un pamant.
Cu alte cuvinte solutia trebue sa fie romaneasca dar sa aiba un puternic sprijin "destabilizator si de presiune " occidental. De mai multi ani in calitate de artist ,cineast si ziarist, am incercat sa creiez ” scandaluri ” care sa zduncine oligarhia de la putere.
Mentionez in lipsa spatiului doar Scandalului ICR New York cand am chemat politia americana la o expozitie araba Al Queda. Aceasta a fost o actiune creiata in jurul principalei publicatii al diasporei americane New York Magazin . Faptul ca nici o voce din tara ,nici macar in soapta, nu a atentionat ca expozitia sponsorata de statul roman, nu a fost romaneasca ci a unui cetatean irakian pe nume Amwar Ambaki dovedeste ca cenzura si diversiunea este totala. Tot acest circ al democratiei este de ochiul lumii.
Sunt ziarist de investigatii. Toate actiunile si opiniile mele sunt bazate pe documente.- Sunt un varf de lance care ar trebui sa fie folosit de cei din tara.- In calitatea de cetatean american si japonez atentionez……….. autoritatile statului american. Reprezint Nipon Press si televiziunea japoneza in SUA. Am numeroase conectiuni in media internationala iar compania mea de film poate face un documentar pe orice subiect de interes, Dezvaluirile mele pot avea imediat un efect international. Scandaluri fara precedent ameninta oligarhia Basescu. 1 ARMELE LUI SADDAM PENTRU CARE SUA A INVADAT IRAKUL AU FOST ASCUNSE IN ROMANIA 2 AUTORITATILE FRANCEZE AU REDESCHIS DOSARUL CRIMEI DIN PORTUL ROUEN. 3 ELIBERAREA ECHIPEI DE REZEVA
    A ATACULUI 9/ 11. 4 CUMPARAREA DE URANIU DIN ROMANIA PENTRU CREIAREA UNEI BOMBE ATOMICE IN MINIATURA DE CATRE BEN -LADEN.

    Cea mai puternica mafie din Romania este cea a armamentului si are in varf pe presedintele inca in functie. Dar aceasta mafie este extrem de vulnerabila si poate fi complect neutralizata. Majoritatea intreprinderilor sunt romano – americane si sunt licentiate in SUAintrand sub jurisdictia legii americane.
De curand New York Magazin http://www.nymagazin.com/ serializeaza cartea scritorului Voctor Nicolae ” Daca ai trecut prin casa mortii ” bazata pe interviuri cu persoana mea. Cartea contine destule desvaluiri pentru a aduce pe TRAIAN BASESCU IN FATA UNUI TRIBUNAL INTERNATIONAL .Revista
 apare miercuri.
Cititi desvaluiri explozive pe blogul meu. Daca le considerati folositoare pentru cauza comuna, punerea catuselor, actionati in consecinta. Actionati impreuna cu Diaspora, in special cu cea americana.
    Succesul garantat.
Robert Horvath Cineast USA

http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Paul, noi, in Romania nu am fost in stare sa articulam nici o miscare sindicala, indiferent daca ar fi de stanga sau dreapta. Aceasta este esenta problemei.Interdependenta Putere-Sindicate condce la situatii grotesti precum cea pe care o traim in aceste zile. Acum trebuia iesit pe strazi si dat in cap nenorocitilor astora. Vorbesc la figurat in cea ce priveste "datul in cap", dar cam aceasta este ideea.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Starea

    Interesant mesajul din filmuletul tau. Poate ar trebui promovat mai mult. Sa patrunda si in constiintele amorfe ale romanilor vegetali.

    RăspundețiȘtergere
  6. legile FEMOSAN --- institutiile STATULUI sunt cica de vina ... deci ECONOMIE LA COMBUSTIBIL adica fara FESTIVITATI si CIRC politic militar ETC. si FISCUL pe cei cu AVERI URIASE indiferent de ETNIE !!! GENERALII si DIRECTORII sper ca vor RETINE aspectul altfel vor vedea ceva mai puternic decat CUTREMURELE !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ne miscam putin! :) http://victorionescu.wordpress.com/2010/05/12/actiune-tnl-pe-15-mai/

    RăspundețiȘtergere