joi, 12 martie 2009

Antonescu sau drumul ireversibil catre culmea puterii

***

Aseara, in cadrul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3 am asistat la ultima confruntare directa cu public dintre cei doi candidati pentru sefia PNL, Crin Antonescu respectiv Calin Popescu.

Personal nu am fost dezamagit deloc de prestatia D-lui Antonescu. Dimpotriva, calitatea discursului politic etalat ne indica un om politic rasat, capabil sa redea clasei politice romanesti demnitatea. Modalitatea de a raspunde intrebarilor d-lui Gadea m-a convins ca, atunci cand predicam in desert numele lui Crin am avut dreptate. In Romania se naste un alt gen de politician, stapan pe verb, capabil de a explica cetatenilor realitatile zilelor noastre.

Mi-a lasat insa un gand amar comportamentul si discursul fostului prim-ministru Tariceanu. Depasit complet de evenimentele care sunt in desfasurare in aceste zile, dl. Tariceanu a preferat o logoree incolora care ar fi trebuit sa accentueze calitatea dansului de om politic anti-Basescu. Din pacate pentru dansul, electoratul asteapta solutii constructive nu doar daramari de mituri politice.

Gestul reprobabil de a externaliza pe sticla unele conflicte personale pe care le-a avut de-alungul timpului cu Antonescu l-a descalificat deja in ochii majoritatii liberalilor din Romania.

Replica lui Crin a fost dezarmanta pentru Tariceanu: “De ce spuneţi că nu-mi asum responsabilităţi sau că am absentat în Parlament? Dacă cineva ar zice despre dumneavoastră că până în 2004 n-aţi existat în politică fiindcă nu aţi avut funcţii şi nu v-aţi asumat responsabilităţi aş fi primul care aş protesta”.

Doua personalitati diferite, doua caractere antitetice.

9 comentarii:

  1. Calin nu a raspuns la intrebarea lui Gadea : daca vrea si poate sa-l invinga pe Basescu, in toamna !
    Calin ne-a zis ca ar mai vrea o tura la Palatul Victoria. Crin si-a reafirmat "nebunia" argumentand-o, de a il invinge pe Basescu in toamna.
    Calin a afirmat ca PNL nu are sanse de a castiga in fata lui Basescu, printr-un candidat propriu, sugerand, ceea ce deja stiam cu totii, ca PNL ar trebui sa propuna un candidat independent.

    Per ansablu, e drept ca a iesit mai bine Calin, dar doar daca electoratul ar avea de ales viitorul Premier al Romaniei. Daca nu m-a lasat pe mine memoria, populatia cu drept de vot, alege Presedintele care, ulterior, desemneaza un candidat...textul finnd bine-cunoscut, facand obiectul unor largi interpretari publice, la desemnarea Guvernului BOCanila !

    DECI in CONCLUZIE : Calin vrea Premier al viitorului Guvern, Crin vrea Presedinte al Romaniei.
    Pe 20-21 martie (saptamana viitoare) cei aproape 1500 delegati, vor alege un Presedinte al PNL care va fi si candidatul partidului la presidentialele din toamna.

    Caline, tot respectul pt ca i-ai rezistat Locatarului de la Cotroceni...dar, ne miscam si noi mai cu talent, mai cu bun simt, mai lasam deoparte atacurile la adresa colegilor si le dirijam in zona Gianparagiului de Basexu ? Trai-ti-ar aroganta ta...dar, aseara Crin, a fost "un baiat fin", in timp ce tu ai fost precum Blaga cand il ataca pe Oprescu, la locale !
    Caline, iti zic si eu ce zicea Sorin, acelui patruped, intr-un spot electoral genial : "Du-te ma la "stapanul tau", du-te ma, pleaca de aici" !

    VOTATI CRIN - "YES, he can" !

    RăspundețiȘtergere
  2. Crin Antonescu a intrat in arena cu eleganta, precizand de la bun inceput ca nu-si va ataca contracandidatul din motive care tin de imaginea PNL. Si-a expus motivele pentru care vrea sa preia fraiele PNL , care in opinia sa, stagneaza intr-o semiobscuritate , fara ca mesajele importante sa ajunga la masa tacuta a electoratului “demisionar”. Antonescu considera ca actuala conducere are grave carente de comunicare , in primul rand in interiorul partidului dar si in afara ,motiv pentru care, electoratul confuz care au intors spatele dreptei autentice. Fara sa faca vreo aluzie la stilul de conducere mult prea “conservatoare” , care ia deciziile intr-un grup foarte restrans, fara ca centrii de decizie sa fie consultati, promovarea nepotismelor si a intereselor mai putin ortodoxe , nu intodeauna in folosul PNL, Antonescu a reiterat faptul ca ,fara o schimbare la varf, partidul nu se poate dezvolta pe orizontala si ca atare nu are sanse reale sa creasca intr-o perioada propice . Semnalele nu sunt deloc imbucuratoare , lipsa de viziune si actiune mentinand PNL intr-un con de umbra , blocandu-i posibilitatea de a se dezvolta ca alternativa reala la actuala putere.Antonescu a mai amintit faptul ca lipsa de actiune si oferta politica viabila a PNL taie sperantele romanilor deconectati in ultima perioada de la exercitiul democratic al votului.
    Tariceanu, vizibil marcat de afirmatiile lui Antonescu , a trecut peste regula fairplay ului riscand sa transforme dezbaterea intr-un show mediatic care ar fi adus prejudicii grave de imagine PNL lului. Copiind parca la indigo tehnica de campanie de la Bogdan Olteanu, fostul Prim Ministru a trecut la atac direct impotriva colegului sau de partid, reusind in final sa sparga limita maxima a penibilului. Va puteti imagina cu siguranta care ar fi fost efectul de scena daca Crin Antonescu ar fi intrat in jocul neinspirat al lui Tariceanu. Cu siguranta deficitul de imagine major l-ar fi inregistrat in perioada imediat urmatoare Partidul National Liberal. Concluzia certa este ca dintre cei doi candidati , Crin Antonescu a mai demonstrat inca odata prin eleganta sa, ca are cel putin doua clase mai mult decat adversarul sau: “Va imaginati ca as putea vorbi despre vulnerabilitatile dumneavoastra. Nu as face un bine partidului. “.
    Disperarea cu care Tariceanu si-a folosit excesul logoreic incolor in incercarea de a-si sufoca interlocutorul , denota o lipsa acuta de tact , caracter si flexibilitate .A demonstrat ca pozitia domniei sale este mai presus decat partidul si ca ar risca totul pentru a-si mentine locul privilegiat. Am urmarit in direct la “Sinteza Zilei” o lectie de buna purtare politica in care profesorul Antonescu l-a lasat repetent pe invatacelul Tariceanu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Patrick & Marius

    Crin a privit aceasta dezbtere ca pe o intrecere de idei in timp ce Tariceanu a facut uz de arsenalul pregatit, probabil! pentru o eventuala campanie prezidentiala.

    Atacurile nepermise s-au succedat de o singura parte. Eleganta cu care Crin a parat afirmatiile neelegante ale lui Tari imi aduce aminte de un spadasin cu foarte mare experienta.

    Crin reprezinta prototipul politicianului de maine in timp ce Calin este trecutul prezent.

    RăspundețiȘtergere
  4. Prietene imi pare rau sa-ti zic dar si Crin este doar o supa reincalzita ca si Basexu in 2004 ... este de multi ani in politica (il mai tii minte mistru tineretului si sportului?) nu a facut nimic in atatea legislaturi, exceptie facand aparitia la talk show`uri! Ok te-a sedus vorbind cizelat, dar atat .. omu nu a dat o singura lege in parlament si nu va face nimic, ca toti de altfel! Macar e mai prezentabil la chip ca tiranu de la cotroceni, in rest pamantu sa-i inghita pe toti!

    Eu l-as prefera pe ala de la externe .. Diaconescu PSD, pare mai "ieuropean".

    Mordechai zicea de Tariceanu ca e singuru ca-l poate dobora si asa cred ca e!

    P.S. e mult mai frumos blogul acum .. imi place cum l-ai decorat, e mai aerisit! N-am mai intrat dar voi fi un vizitator fidel :D

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Ionut

    Ionut, si in politica este nevoie de un cursus honorum. Eu nu cred in politicienii care apar peste noapte. Antonescu a parcurs toate treptele, are pielea tabacita. Acum poate emite pretentii atat la prersedintia PNL cat si la cea mai inalta magistratura din Statul Roman.

    Cristian Diaconescu este, paradoxal, cel mai liberal dintre social-democrati. Gandirea lui politica este mult mai de dreapta decat a marii majoritati a membrilor PD, de exemplu. Dar Teodorescu nu tine la tavaleala din politica romaneasca.

    Tariceanu are vocatia infrangerii. Daca avea atata sange in organ iesea la lupta cu Basescu inca din 2005, de cand a devenit clar ca nu se poate colabora cu ciobanul de la Cotroceni. Prea tarziu reactioneaza la ce se intampla in jurul sau. Daca il injuri azi el iti va raspunde peste un an. Greu de crezut ca aceasta este profilul unui bun politician.

    Vom vedea!

    PS:Mersi pt vizita, te mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nuţi Basescu are blog si culmea in scris foloseste vocale! Nu poate scrie f mult pt ca e la locu de munca (nu bamboo) la Luxten!

    Cand ii urati succesuri? sau faci parte din categoria de oameni care nu vor sa vorbeaste cu tine?

    RăspundețiȘtergere
  7. Am auzit, am tras si eu o vizita pe acolo. Am avut senzatia ca intru intr-un bordel. Pe bune! Prima si ultima vizita. Elenus ca Elenus dar ai citit postarile vizitatorilor? Groaznic!

    RăspundețiȘtergere
  8. Intre timp a aparut si un al 2 lea post plin de nume straineze iar eu i-am zis ceva de genu:

    fatuca draga …. mai mult ca sigur daca iti dau un pix in mana si te pun sa scrii dupa dictare tu rupi pixu … iar tu imi zici ca nu se ocupa cineva de blog`ul asta? pai cand ai timp daca toata ziua esti in bamboo sau la luxten la munca (vorba vine) .. lasa ca in scris folosesti vocale dar uite ca stii sa pui si diacritice .. da-o-n doamne iarta-ma

    P.S. mai mult ca sigur nu stii cum se citeste Nietzsche .. e numele ala de langa fata ta!

    oare da accept!?


    P.S. Se poate sa vad dau add in blogroll sau nu posed un blog serios si nu va identificati cu al meu continut!? :D

    RăspundețiȘtergere