vineri, 5 iunie 2009

Presedintele Romaniei este instabil psihic. Parol!

***

Am vazut ieri la TV prezentarea vizitei prezidentiale in Irak prilejuita de inceperea retragerii contingentului romanesc din aceasta tara. O ceremonie militara care trebuia sa fie imaginea sobrietatii a fost transformata de al nostru Conducator intr-un nou episod de telenovela. Si bogatii plang, nu-i asa?

Marturisesc ca l-am banuit ani intregi pe Basescu ca joaca teatru, muuuult teatru cand vine vorba de lacrimile domniei sale. Dar nu este asa. Presedintele are o problema psihica. Probabil ca provenienta ei ar trebui cautata intr-o copilarie nefericita datorata abuzurilor din familie.

Este IMPARDONABIL ca un presedinte de tara sa planga in public! Acest fapt este de natura a crea sentimente de anxietate la nivelul fiecarui cetatean in cazul unei crize majore (razboi, calamitati, maladii , etc). Poate imi veti replica ca prin acest gest Basescu arata publicului si fata sa umana. Nu, multumesc, o tara nu are nevoie de smiorcaiti pe post de lider in situatii limita.

Romania, parte a Uniunii Europene!, nu trebuie sa isi permita sa conserve in functia de presedinte un exponent al modelului latino-american de dictatoras de opereta cu sentimente confuze, degraba varsatoriu de lacrimi. Scenele lacrimogene sunt pretabile pentru telenovele.

6 comentarii:

  1. Dar macar plange frumos, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Vitold

    Daaaaa.Asta imagine, sa vezi un hipopotam transpirat plangand precum fecioara din Orleans.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici nu ştiţi câtă dreptate aveţi. Trist, foarte trist. Nu cred că a lăcrimat cu oacazia multelor ture de inundaţii, ţi se rupea sufletul privind necazul oamenilor, ce spun eu necaz, TRAGEDIE. Nu prea l-a podidit plânsul pe domnul preşedinte. Nu e instabil, cred că greşiţi, exploatează cu neruşinare imaginea de moment asociată cu psihologia momentului, dă bine să-i plângi pe cei care au murit acolo.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ amorphis

    Sincer, nu stiu cati mai pun botul la lacrimile dezonorante ale prezidentului. Ce dracu, doar nu suntem un popor de telenovelisti!

    Functia de presedinte ar trebui sa impuna respect, majestuozitate, ci nu sa ne inspire mila.

    Ma indoiesc ca Basescu simuleaza plansul. Cred ca asa este el, aceasta este formatia lui psihologica: un SMIORCAIT!

    Insa de acestia, cei care plang foarte usor, ar trebui sa ne ferim. Nero , in nebunia lui, isi condamna generalii la moarte plangandu-le de mila.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eeee smiorcait! Eu cred ca performeaza OK ca si actor.Nimic mai mult. Fraier nu este Basica. Fraieri sunt romanii care cred in el. De cacat!

    RăspundețiȘtergere
  6. In Afganistan n-a mai lăcrimat, poate voinicii aceia nu meritau lacrimi prezidenţiale, da' le-a promis sporurile la compensare.

    RăspundețiȘtergere