luni, 29 iunie 2009

Scandalul Gica Popescu, paravan pentru adevaratele maimute ale Romaniei

***


Ei, iata ca dupa ce vreme de vreo trei saptamani presa a tocat marunt cazurile de coruptie din Guvernul Romaniei (Ridzi, Udrea, Nemirschi et cie), si din fotbalul romanesc (Penescu, Ghe. Constantin, Prunea, Mircea Sandu), celei de a patra puteri in stat i se livreaza pe tava un subiect soft, insa cu potential de a pune batista pe tambalul coruptiei din Romania. Gica Popescu, fostul mare international roman, are angajament de colaburare cu Securitatea comunista!

Stimati domni, sa fim clar intelesi; nu putem face afirmatii definitive in legatura cu relatia domnului Popescu cu Securitatea. Se poate ca intr-un moment de ratacire, pe fondul tineretii, Gica al nostru sa fi semnat un asemenea act abject. Insa continutul asa-ziselor note informative il exonereaza din punct de vedere moral. Gica - daca el este autorul acelor declaratii - nu creeaza deloc probleme celor vizati in continutul lor.

Cine este autorul acestei puneri in scena? Pai este dl. Mihai Bumbes, un om pe care l-am admirat in anumite ipostaze,mai ales atunci cand reusea sa faca brese intr-un zid de tacere care fusese construit in jurul lustrabililor din anii '90.

Alaturi de calitatea sa de membru al Militiei Spirituale, dl. Bumbes s-a aflat si inca se afla pe statele de plata ale lui Sorin Ovidiu Vantu, prin colaborarile ocazionale cu Academia Catavencu si Cotidianul. Ori politica oficiala a trustului lui SOV este una cel putin neutra daca nu chiar favorabila actualei puteri din Romania.

Cine are de castigat din scandalul iscat din senin in jurul persoanei d-lui Gheorghe Popescu? Pai, hai sa ii luam pe rand. Guvernul, prin distragerea atentiei opiniei publice de la tunurile financiare date in cele sase luni de guvernare. Ridzi poate rasufla usurata, madam Udrea poate sa isi vada linistita de parcarile bucurestene, Nemirschi poate arunca din nou cu fonduri guvernamentale catre prieteni.

Apoi conducerea FRF - corupta pana in maduva oaselor - in frunte cu Mircea Sandu, Ion Lupescu si Florin Prunea. Cazul Penescu de la Arges tinde sa capete amploare prin atragerea in vartejul Justitiei a capetelor incoronate din fruntea Federatiei. Mircea Sandu era urmatorul vizat de ancheta procurorilor argeseni. Si iata ca, dintr-o data, Dumnezeu (sau Zeus?!) a decis sa aduca in atentia opiniei publice dosarul de retea a domnului Popescu. Cum se mai leaga toate, neicusorule!

Cine are de pierdut? Bunul simt si decenta. Nu poti sa terfelesti in presa imaginea unui sportiv care a facut cinste tarii, fost capitan de echipa la Barcelona, doar pentru a acoperi scandalurile de coruptie in care sunt implicate maimutele Romaniei, recte membrii cabinetului Boc.

PS: Absolut abject modul in care Mihai Bumbes a incercat sa tranzactioneze dosarul Gica Popescu. Chiar totul sa fie permis pentru a face bani?

7 comentarii:

 1. Cine oare a ciordit si vandut dosarul lui Florin Piersic?
  Se vede ca sunt diversiuni menite sa distraga atentia de la alte subiecte!

  RăspundețiȘtergere
 2. @ Tony

  Niciodata nu o sa se ajunga in miezul afacerilor de coruptie. De ce? Pai iata de ce! Petardele de presa i-au locul imediat subiectelor cu adevarat esentiale. Asta este Romania, astia ne sunt conducatorii.

  RăspundețiȘtergere
 3. cred ca te pripesti cand faci afirmatii despre Mihai Bumbes si Militia Spirituala. din cate imi aduc aminte sunt singurii care au protestat impotriva noii coalitii in 22 dec 2008, chiar la investirea acestuaia. te-ai intrebat de ce nicioteleviziune nu vrea sa-l invite pentru a explica acest caz?

  RăspundețiȘtergere
 4. anonim,
  daca vrei sa ma lamuresti:de ce s-au cerut bani de la ziare pentru cazul G.Popescu?

  RăspundețiȘtergere
 5. @ Anonim

  Ei si? Ce are Tanda cu Manda? Aici discutam despre cazul Gheorghe Popescu/Secu. Si eu am spus ca acesti baieti au facut si lucruri de admirat. Mai citeste inca odata textul comentariului meu.

  Insa tot acest scandal este o manipulare grosiera. Numai naivii pot crede ca, acum, acesti militieni au pus mana pe un dosar, au mai lasat la pret precum la piata, doar-doar sa fie publicat acum.

  De neiertat modul in care au traficat aceste informatii. Din redactie in redactie, cu banii inainte precum pe Centura. Jalnici!

  RăspundețiȘtergere
 6. I. cat de naivii sunteti, uitati ce publica gsp-ul, dosare intregi, doar ca nu au xeroxuri. sunt foarte multi ziaristi acreditati la cnsas pe sport, oricine poate publica. chiar si gica a lasat-o mai moale cu conspiratiile, el incearca acum doar sa-si spele imaginea de turnator. din ce am inteles de la un coleg de-al lui Bumbes, din Militie,el e foarte frustrat pentru ca cineva de la cnsas toarna in mod barbar ziaristilor sportivi tot ceea ce studiaza el,iar baietii cer dosarele respective. asa s-a ajuns la publicarea in aceiasi zi in doua ziare a cazului popescu. culmea, el nu dorea publicarea dosarelor si nici a documnetelor studiate, urma sa se intalneasca cu Lucian Boia (care a fost incantat de tema) pentru un doctorat la facultatea de istorie pe tema "Sportivii si Securitatea".
  in ceea ce priveste banii, Militienii au avut de a lungul timpului colaborarii pe la diferite ziare, totul legal. daca si-ar fi luat bani pe dosar sigur s-ar fi descoperit.
  a publicat dosarul unui ZEU al sportului, iar toti muritorii au sarit sa-l apere si sa-i condamne Militieni. Eu unul nu ma dezic de oamenii acestia, ei pot gresi, dar nu sunt sigur ca n-au facut-o comandat. timpul ne va demostra ca baietii sunt aceiasi.

  RăspundețiȘtergere
 7. erata
  *pe Militieni
  *dar sunt sigur ca n-au facut-o comandat.

  RăspundețiȘtergere