luni, 6 iulie 2009

Oprescu pentru Cotroceni.Qui prodest?

***


Agitatie mare in ultima perioada in staffurile de campanie ale celor trei candidati cu sanse pentru Cotroceni. Se pare ca doctorul Oprescu nu ar zice nu unei candidaturi independente pentru Cotroceni. Am dedus acest lucru analizand cantitativ kilogramele de laturi varsate in capul primarului general pe blogurile lingailor basescomani.

Pai au si de ce sa fie ingrijorati bloggerasii angajati cu juma' de norma la Cotroceni. Ia ganditi-va cum a castigat Oprescu primaria Capitalei? Cu ale cui voturi? Va spun eu. Medicul a luat cel mai mult de la PSD, lasandu-l pe Cristi Diaconescu in chilotei pe bulevard.

Aceasta candidatura este una benefica pentru Crin Antonescu. De ce? Pentru ca Oprescu va lua vartos din voturile electoratului captiv al PSD - ului, facand partie pentru candidatul PNL catre turul al doilea. Total nesigura prezenta lui Crin in batalia finala cu Base, odata cu intrarea iepurasului Duda pe culoarul sau politic! Geoana este carne de tun in turul al doilea pentru Actualul. Antonescu are potential de a creste, insa are nevoie de ajutor.

Intr-un ipotetic duel final Basescu versus Antonescu, acesta din urma se va regasi in situatia de a contabiliza voturi de la simpatizantii tuturor celorlalte partide, inclusiv PD. Ori Geoana are interzis la UDMR iar pedistii cu gandire independenta nu l-ar vota niciodata pe Prostanac. Motivele sunt cunoscute.

Intrarea lui Oprescu in cursa prezidentiala ar curma apriori sansele de reusita ale lui Geoana. Primul care a intuit corect acest lucru a fost Viorel Hrebenciuc. Mai apoi stafful candidatului social-democrat prin vocea lui Cozmin Gusa a denuntat o conspiratie pusa la cale de catre Basescu. Nu cred in aceasta ipoteza.

Hai primare, intra-n joc!

6 comentarii:

  1. In varianta asta,Geoana poate sa plece in concediu in campania electorala !

    RăspundețiȘtergere
  2. Oprescu nu are nicio sansa la Cotroceni. Ganditi-va un pic la ceea ce a realizat pentru Bucuresti de cand e primar: recorduri la carnati si strazi pline de gropi.. Cu astfel de "realizari" ma indoiesc ca poate convinge pe cineva. Pana in toamna mai e vreme lunga deci si speculatii vor mai fi o gramada. Insa nu cred ca se va mai schimba pana atunci lista candidatilor la presedintie.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu vad total diferit:

    Oprescu nu mi se pare o minune ... adica de ce e el campionul? Eu spun ca in mod obisnuit mai mult de 10% nu scoate ... e un fel de Duda x 2. Bun, acum stau si ma gandesc de unde ia el 10% si din mintea mea de om simplu, fara vreo pregatire de profil, zic asa:

    mai mult de 4% nu ia de la PSD, ca n-are de unde ... de ce l-ar vedea multi pe el scaparea? Adica poate vor sa-l deporteze pe Prostanac, dar sa vina Oprescu + camarila lui de potentati financiari de l-au pus la primarie nu e bine!
    mai mult de 4% nu ia de la PNL, ca n-are de unde ... oricat ar fi de fermecator liberalismul, nu-i mai voteaza nici dracu dupa ce au facut rahatul praf in 4 ani de guvernare, cu Norica la tv si betivul de Orban dandu-se rotund! Din ce vad eu Oprescu si Antonescu sunt pe acelas public ... mai o gluma, mai la mito ... un fel de Basescu dar cu vocabular.

    Suntem la 8% pentru Oprescu ... restu de 2 cred ca putin, f putin PDL si din nehotarati. De la PDl ce sa mai ia? astia au ramas decat talibanii fanatici, nu mai exista sustinatori PDL moderati mai ales ca astia fac nenorociri pe banda rulanta ...

    Prezenta la vot nu prea vad ... mai mult de 35 nu vad ... eu sigur nu ma duc ca n-am pe cine sa votez ...
    Basescu?
    Geoana?
    Antonescu?
    Opres?
    Meir?
    Duda?

    Sa-mi zica cineva care din astia a facut ceva in viata lui ca functionar public!? 3 din ei au fost ministrii care au avut rezultate 0 ... chiar pe minus.

    Meir e un fost deputat ce umbla prin puscarii.
    Duda e vai de mama lui si cred ca va renunta la candidatura ... nu cumva si el a murit cu MJ de nu mai apare nicaieri?

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Tony

    Sunt ferm convins ca asa stau lucrurile. Nu era atat de mare deranjul la PSD daca Oprescu nu le-ar manca, ipotetic deocamdata, din voturi.

    @ Victor

    Bucurestiul este un oras greu de condus. Cine a avut rezultate vizibile ca si primar in Capitala? Nimeni. Tot ce conteaza este forta logoreica a omului care ocupa aceasta demnitate.

    @ Ionut

    Si ce ne ramane de facut,prietene? Sa emigram cu totii in Congo? Eu zic ca fiecare dintre noi ar trebui sa isi analizeze la rece optiunile si, din atatea rele, sa il alegem pe cel mai putin rau. Aceasta este oferta actuala a partidelor noastre.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu ... n-am ajuns la gradul asta de intelepciune, majoritatea merg pe ideea (scuze de expresie) `De ce sa ma mai sterg la fund daca si maine ma cac?` ... de ce sa votez daca aceeasi ies!?

    Peste 10 - 20 de ani o sa avem de ales intre ala cu muci in freza, banicioiu, turcan, olteanu ...

    RăspundețiȘtergere