miercuri, 18 noiembrie 2009

Si s-a facut zid in jurul Prostanacului: Hrebe, Gigi, Vadim, Gusa



***
Ca Prostanacul nu prea stapaneste verbul limbii romane, o stiam. Ca nu prea le are cu oratoria, si acest fapt ne era cunoscut. Ca nu prea are priza la multimi, si acest lucru ne-a fost devoalat. Dar sa refuzi sa te intalnesti cu principalii contracandidati (Crin, Base si Oprescu), incercand sa diluezi discursurile preopinentilor prin introducerea in ecuatie a celebrilor cautatori de derizoriu Gigi Becali si Corneliu Vadim Tudor, da, trebuie sa recunoastem ca doar stafful Prostanacului putea recurge la aceasta gaselnita.

Mecanismul gandit de Hrebenciuc este unul foarte pervers; la convocarea lui au raspuns rapid creatia sa, Jiji Becali, si ultraenciclopedistul pseudonationalist Corneliu Vadim Tudor. Ma rog, de la inaltimea celor trei procente detinute de acestia, era de la sine inteles ca ei nu puteau rata aceasta ocazie. Numai ca prin acest subterfugiu timpul rationalizat acordat fiecaruia dintre candidati era mult mai comprimat. Cine castiga din aceasta actiune? Evident ca cel mai slab candidati dintre cei "mari", Papusa Mircea.

Numai ca, atat stafful lui Crin cat si cele ale lui Oprescu si Basescu,  au sesizat din timp aceasta manevra tipica pentru Hrebenciuc, lasandu-l in offside pe Prostanac. Pentru ca offside se cheama situatia ingrata in care trebuie sa compari pe postul national de televiziune alaturi de penalul Gigi Becali si nationalistul de opereta Vadim Tudor. Asa ca Hrebe si-a extras Prostanacul din poarta televiziunii si a plecat acasa. Injurand, binenteles!

Si eu as fi trist in locul d-lui Hrebenciuc; dupa ce a aranjat toate apele cu mai vechiul  cirac, Alexandru Sassu, iata ca vin niste baieti mai inteligenti si sesizeaza toata tarasenia. Prostanacul ramane tot nedus la "confruntari", confirmand inca odata ipoteza ca un asemenea om, condus de catre o gasca de profitori notorii ai tranzitiei in frunte cu Hrebenciuc, nu are ce cauta in fruntea Statului Roman. Imi este deja teama de situatia in care un asemenea om, atat de usor manevrabil, ar ajunge presedintele Romaniei.

Mircea Geoana este o persoana slaba, fara vointa, fara charisma, fara idei. Nu poti sa ajungi presedinte doar prin intermediul relatiei intermediate de catre activisti cu alegatorii.  Ce se va intampla? Nu stiu. Insa pe zi ce trece realizez tot mai clar faptul ca Mircea Geoana nu poate fi o alternativa la Traian Basescu. Ar fi strigator la cer.

14 comentarii:

  1. Eu, una, sunt convinsa ca Dl.Antonescu le-ar fi facut fata cu brio si lui Geoana, si celor 2 mascarici de serviciu,tocmai pentru ca avea argumente impotriva lor. Refuzul Domniei sale de a se prezenta inseamna, pentru mine, doar o renuntare la principiile enuntate ieri. Si, din punctul meu de vedere, este o greseala si o dezamagire.Votantii Domnului Antonescu NU faceau parte doar din electoratul liberal. Suntem destul de multi cei care chiar am crezut in ceea ce spune. Manariile de culise ii fac un deserviciu,iar parerea MEA (subiectiva, deci) despre modul in care echipa dansului de campanie a manageriat momentul este extrem de proasta.Crin n-ar fi avut nimic de pierdut participand la dezbatere. Refuzand insa, cel putin pe mine si pe familia mea, ne-a dezamagit.Imi pare rau.
    Cristina - Resita

    RăspundețiȘtergere
  2. In formatul decis de catre Hrebenciuc si Sassu nu se putea tine o discutie reala. Aici sunt de-acord cu staffurile lui Crin si Oprescu. Nu se poate sa introduci in ecuatie candidati din alta liga. Este ca si cum in Lica Campionilor ar juca, fortat!, Fortuna Covaci sau Metalul Bocsa. Nu se poate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa incercam sa facem o epopee.

    Se facea ca aveam prin 2009 un presedinte puternic. Un presedinte, care, in ciuda faptului ca a facut ce-a vrut,cum a vrut, cand a vrut, era privit (comform sondajelor de opinie - cele reale) ca un salvator de neam, ca un lider puternic, popular si distractiv. Daca ar fi fost dupa el, ar fi organizat alegeri fara campanie electorala. A si incercat el ceva slabut asa, prin vara, sa scuteasca Romania de niste cheltuieli inutile chipurile, combinand alegerile europarlamentare cu cele prezidentiale, dar nu i-a iesit.
    Simtind pericolul, Papusaru cugeta zile si nopti si veni cu ideea castigatoare: "Avem nevoie de confruntare." Si apoi isi arunca ochii spre Geoana si entuziasmu pieri: "Dar nu cu el!" Si gandi o stratagema complexa, prin care sa faca o confruntare da fara Geoana. Si asa aparu episodu de la Cluj. Totu era perfect. Geoana facea campanie in tara, aia 2 urmau sa-si dea cu pietre in cap, iesea urat, le scadea credibilitatea amandurora, Geoana lua o pozitie de forta "Nu vroiam sa particip la ceva improvizat pentru ca stiam ca la asa ceva se va ajunge. EU vreua confruntare pregatita dinainte, cu discutii in cadru academic pe teme de educatie, sau pe agricultura, pe teme de interes pentru tara. Stiam ca va fi o sarada ieftina, in care, in lipsa unei pregatiri prealabile, candidatii nu vor despre ce sa discute si vor incepe sa arunce cu noroi. Nu vreau sa iau parte la asa ceva, eu lucrez in interesu poporului!"
    Dar lucrurile nu s-au petrecut asa. Comfruntarea a avut loc, a avut logica, a fost organizata, s-au discutat teme de interes, a fost si "picanta" pe alocuri, a avut toate elementele necesare pentru a fi catalogata drept una de succes, care merita EXCLUSIVITATE. Unde era locu lu Geoana in toata treaba asta? NICAIERI! "Fugit" intr-o particica a tarii, promovandu-si politicile populiste.
    Greseala Papusarului? Aceeasi ca a lui Basescu. Nu se astepta la un Crin atat de bine pregatit. Mizau pe un succes rasunator al spiritualului Basescu, si pe un Antonescu pus la zid, si care, pe fondul iritatiei, ar fi incercat niste atacuri disperate la adresa presedintelui. Bila neagra staff-ului Prostanacului.
    Ce era de facut? Cand lucrurile erau cum nu se poate mai negre, Papusarul demonstreaza ca se poate si mai rau. Inventeaza o noua confruntare. O chestie MARE. Cu toti candidatii, la televiziunea nationala, mediatizata, speculata cu zile inainte, construita meticulos drept UNICA sursa de interes national si avand scopul de a-l denigra pe Basescu. Singura problema: Prostanacul. Asa ca (asa cum foarte bine ai sesizat)il aduc in scena pe Vadim (eternul anti-basescu simpatic, aberant, tupeist si dement in declaratii. Il aduc in scena si pe Becali, oierul simpatic cu haine scumpe si prost asortate, care desfiinteaza statul roman plasandu-l sub tutela Bisericii. Poate poate nu va fi nevoie sa deschida Prostanacu gura, isi va spune cuminte replicile si nu va fi cazul sa raspunda *pentru ca nu ar putea la cat de spontan este* unei provocari directe a lui Base.
    Nu le-a iesit. Bila neagra din nou. Si uite asa ajungem la sloganu lui Base: "De ce le e frica, nu scapa!". Cred ca in momentul actual, Mircea Geoana este SINGURUL roman caruia i se potriveste acest slogan. Asa ca Papusar Sef, daca vrei ca Papusa-Geoana sa-si odihneasca cele 2 oute moi pe matasurile de la Cotroceni, va trebui sa-l arunci in lupta cu marinaru.
    Va urma...

    RăspundețiȘtergere
  4. tactica e buna, Geoana n-ar rezista la o confruntare pe cinste ! si nu ma refer la cea dintre Antonescu si Basescu care a fost destul de lejera...

    RăspundețiȘtergere
  5. @ buletinue

    Din pacate pentru PSD, Geoana este moale, maleabil, manevrabil, las si mincinos. Sunt cateva caracterictici care nu au ce cauta in personalitatea unui presedinte. Asta daca nu cumva dorim un Basescu reloaded!

    @Patrick

    I-ai vazut pe Antonescu si Geoana in seara aceasta la "Sinteza Zilei"? Parca asistam la cearta aplicata de un diriginte elevului mincinos.

    Nu stiu, daca nu va ajunge Crin in turul al doilea, dupa ce am vazut in seara aceasta, am rugat-o pe sotia mea ca pe 6 decembrie sa ma lege de pat. Nu de alta, dar o sa am al dracului de tare tentatia de al vota pe Basescu in dauna Prostanacului astuia!

    RăspundețiȘtergere
  6. fraza de inchieiere a lui geoana: "Va asigur ca dincolo de aceasta campanie electorala, aveti sprijinul meu total in vederea reformarii Romaniei". Mai avea putin si-i zicea si DOmnule Presedinte lui Antonescu. Asta-i discursu unui candidat inainte de alegeri?

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu ganduri bune si cuvinte potrivite vin si eu, pentru prima oara, pe blogul dumneavoastra.
    Ma sperie Geoana. Ma sperie nu pentru ca e o forma fara fond, nu pentru ca spune prostii si nici pentru ca n-are caracter. Ma sperie pentru ca poate accepta complicitatea politica a lui Vanghelie. Iar pentru mine, Vanghelie, este un "dementhor" al politicii romanesti, un grav pericol.
    Mircea Geoana nu trebuie sa fie presedintele Romaniei. In turul II, in formula Geoana-Basescu, subsemnatul se simte exonerat de orice datorie civica, si pleaca in lume. Delta fluviului Congo sau padurile din proximitatea granitei Venezuelei cu Columbia nu par optiuni atat de sumbre...
    Seara buna :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Tavi

    Geoana "presedinte" este o ambitie a Soacrei si a lui Hrebe. El? Un simplu vanzator de iluzii.


    @ Flavius

    Nu doar Vanghelie este de speriat ci intreaga gasca adunata in jurul lui Geoana: Hrebe, Gusa, etc. Insa daca Hrebe este pe final de cariera iar pe Gusa il vom reintalni, din 2010 in alt partid, Vanghelie mie imi pare un mic Ceausescu. Si Ceausescu era privit ca un om cu un anumit retard mental, neinstruit. Se pare ca oamenii acestia sunt cei mai periculosi in politica. Iar in tara noastra acestia au destul de multe conditii ca sa se manifeste in politica mare.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ziua buna. Orice candidat are o anumita strategie, mai buna sau mai proasta, fiindca scopul este castigarea alegerilor. Sunt convinsa ca aceste dezbateri au devenit un fel de mit electoral, cel putin mie asa imi pare. Sunt de acord cu absenta de la dezbaterea cu Gigi si Vadim pentru un motiv simplu. Stiu ca foarte usor poti sa ajungi candidat la presedintie, ceea ce nu mi se pare normal. Dar, asta nu inseamna ca nu se poate face o distinctie intre candidati. Cu Becali ce sa dezbati, sa-mi fie cu iertare? Iernatul mioarelor? Situatia fotbalului? Rugaciunile? Iar Vadim, ca om, nu zic ca e prost, dar ca politician e scandalos. Ce sa dezbati cu el, clar si rational? Totusi, desi il sustin, nu pot sa nu remarc scaparile nervoase de aseara ale lui Crin Antonescu la confruntarea ad-hoc cu Geoana. Toata lumea e obosita, toti sunt cu nervii intinsi la maximum, campania e pe sfarsite, a fost lunga si extenuanta, dar cred ca altfel ar fi trebuit abordat Geoana. E adevarat ca Gadea nu a reusit sa controleze eficient discutia. Dar, asta e alta discutie... Ramane sa vedem ce se intampla maine seara, daca se intampla. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Ada

    Raman la parerea mea ca Antonescu a procedat corect atunci cand nu a acceptat sa participe la o dezbatere cu Vadim si becali. S-ar fi expus la prea multe flegme veninoase din partea celor doi. Plus ca acestia sunt baietii de casa ai lui Hrebenciuc, unidirectionati in aceasta eventuala dezbatere.

    Gadea, aseara nu a facut altceva decat sa ii lase sa se obisnuiasca cu conditia de candidati. Cel putin Geoana avea mare nevoie de un asemenea exercitiu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mie nu mi-a placut ieri Crin .. a fost exagerat de agresiv si haotic in atacuri, parea o ţaţă, in timp ce Geoana victimizandu-se a parut diplomat, stapan pe el si foarte sigur ca prinde turul 2! Vedem vineri ce va mai fi!

    RăspundețiȘtergere
  12. Crin le-ar face fata tuturor prostanacilor si maimutoilor. Dar ce rost are sa incerci sa dialoghezi cu Vadim?
    O sa vedem in seara asta cat de pregatit e Geoana sa nu planga.

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Ionut

    Crin i-a pus cateva intrebari de bun simt candidatului socialist, precum ar fi cea legata de promisiunile de rahat privind cei 20.000 de euro pregatiti pentru fiecare roman care se intoarce din strainatate sau cresterea cu 50% a salarilor personalului didactic. Din moment ce apele sunt facute si nimeni nu vrea sa il intrebe despre aceste aberatii (ma refer la presa), Crin a pus punctul pe i. Si a facut bine, in opinia mea. A aratat ca Geoana - un gogoman ticalos, mincinos si mitoman - nu merita sa fie presedintele Romaniei.


    @Alexandru

    Vadim si Becali au fost introdusi artificial in aceasta discutie. Inca o data s-a vazut cine este Papusarul din spatele lui Geoana. Iar de Hrebenciuc chiar trebuie sa te temi. Exista niste relatii de vasalitate fata de acest personaj atat de puternice incat accesul lui Geoana la Cotroceni trebuie privita ca pe un atac asupra intereselor nationale ale tarii.

    RăspundețiȘtergere