marți, 2 februarie 2010

Onoare, numele tau e Ghilezan!


***
Iata ca intr-o tara in care supravietuirea inseamna compromis, avem de-aface cu un gest de onoare comis parca impotriva spiritului de conservare. Marius Ghilezan s-a autosuspendat din postura de membru al Societatii Timisoara! Da, unul dintre ideologii de dreapta cei mai cunoscuti din Romania, renunta la calitatea de catel al lui Basescu, pe care, implicit, apartenenta la Societatea Timisoara o impunea. Pentru cei care nu stiu cine este Marius Ghilezan, poate ajunge sa spun ca in spatele succesului electoral al Conventiei Democrate din 1996 a stat si munca lui de consultant politic. De-asemenea, el este unul dintre cei mai cunoscuti comentatori-publicisti de la Observator Cultural. Basca are la activ cateva carti pe care multi scriitori si-ar fi dorit sa le fi scris.

Pe blogul sau, Marius explica foarte clar motivatia gestului sau. Da, in aceste zile Onoarea inseamna Ghilezan. Parcurgand argumentatia sa, nu pot sa nu observ faptul ca mare parte dintre motivele invocate de catre el sunt valabile in cazurile multor constiinte adevarate. Ma uit la cateii pupinbasiti care conduc in aceasta perioada Societatea Timisoara. Intr-un comentariu anterior am dezvoltat subiectul. Acest simbol al Timisoarei a fost calcat in picioare de catre o mana de politruci care nu sunt cu nimic mai prejos decat absolventii de Stefan Gheorghiu pe stil vechi.

Concluzia la care ajunge Marius Ghilezan este una tragica dar corecta ..."raman la impresia ca Societatea Timisoara nu este altceva, acum si aici, decat o agentie de pompe funebre. Face colive delicoase si parastase de pomina."  Si mai spune ceva Marius in legatura cu ratacirile pro-basesciene ale conducerii acestei societati: "Nu poti fi regalist la suflet si pedeleo-manelist la butoniera. Un non sens pe care nu am putere sa-l trec cu vederea." 

Marius a indraznit sa ii puna lui Florian Mihalcea o intrebare de bun simt: Cu ce este Geoană mai comunist decât Băsescu? O interogatie care a avut darul de a zgandari orgoliul celui care a "arestat" Societatea Timisoara dupa moartea lui George Serban. Fara sa se sinchiseasca in a da un raspuns pe fond, cel care a mers in decembrie anul trecut la intalnirea cu Regele Mihai purtand insigna PD - ului si icoana lui Basescu in buzunarul de la camasa, s-a multumit sa declare ca "afirmaţiile lui Marius Ghilezan sunt absolut fără sens. Activitatea noastră e mult mai puternică decât cea din anii ‘90. Se ştie că am reuşit să trecem Legea Lustraţiei prin Senat şi am dovedit peste tot că păstrăm aceleaşi idealuri ca la început. E bine că a plecat el, dacă are astfel de întrebări, eram obligaţi să-l dăm noi afară pe domnul Ghilezan”.

Domnule Mihalcea, d-le Vighi, d-le Berger, nu vi se pare ca sunteti cam prosti? Sincer...

11 comentarii:

  1. ma simt magulit de aprecieri. nu sunt un ideolog. Doar un om incarcat de un crez, pe care orice s-ar intampla nu-l voi negocia, in functie de vant, de valurile politice. Cand eu lucram cu Basescu si-i spuneam direct de la obraz, tot ce credem despre el (inclusiv ca pentru mine tot securist e) cei care se inchina azi la cultul lui erau bieti anonimi pentru Starostele din Modrogan. inca o data multumesc de aprecieri.

    RăspundețiȘtergere
  2. LIPSA DE ONOARE NUMELE TAU ESTE BASESCU
    ( Ca sa ma incadrez in topic )
    TRAIAN BASESCU PUS SUB ACUZARE DE TRAFIC DE ARME IN USA.
    Intr-un document notarizat trimis catre MICHAEL J. GARCIA, United States Attorney,UNITED STATES DISTRICT COURT
    SOUTHERN DISTRICT OF NEW YORK
    am cerut punerea sub acuzare a cetateanului roman Traian Basescu.
    Administraţia americană Antidrog (DEA) a anunţat că Monzer al-Kassar, liderul unei reţele internaţionale de trafic de arme, cărui , a fost condamnat în SUA, la 30 de ani de închisoare, potrivit unui comunicat al Departamentului american al Justiţiei.
    El a fost gasit vinovat de conspiratie în vederea vânzarii de armament în valoare de milioane de dolari gherilelor columbiene FARC.
    In declaratia prestata sub juramant al agentului DEA. William Brown se spune " KASSAR A PLATIT PRODUCATORUL DE ARMAMENT ROMARM 3.5 MILIOANE EURO." In aceiasi declaratie se arata: " IN POSESIA LUI KASSAR IN MOMENTUL ARESTARII SALE ,SA GASIT CONTRACTUL INTRE INTREPRINDEREA STATLUI ROMAN ROMARM . A FOST DEASEMENEA GASIT LICIENTA DE EXPORT (Romanian export licence C32.7515 issued to Romarm )
    Expertul Uniuni Europene OSCE Peter Danssaert intreaba fara sa primeasca raspuns." Cum este posibil ca sub presedintia lui Traian Basescu ,companiile de armament sa aiba legaturi cu Bout si Kassar. Cum este posibil ca acestia sa se intalneasca in lumina zilei cu cu oficiali si ministrii din guvernul Roman?
    Raspunsul este simplu. IN ROMANIA EXISTA O EXTREM DE PUTERNICA MAFIE A ARMAMENTULUI. ACEASTA INSTITUTIE ESTE SPRIJINITA DE DIFERITE INSTITUTII ALE STATULUI. IN FRUNTEA ACESTEI ORGANIZATII DE TIP CRIMINAL SE AFLA TRAIAN BASESCU.
    DACA KASSAR A LUAT 30 DE ANI DE PUSCARIE , CATI VA LUA BASESCU?

    Corespondenta by Robert Horvath ziarist USA
    VEDETI DOCUMENTE EXTRAORDINARE PE :
    DESCHIDETI
 www.myspace.com/val2002
    URMARITI : http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/
    CULMEA COINCIDENTEI
    Acum zece minute am fost anuntat ca cererea mea “se bucura de toata consideratia si atentia posibila.” RH

    RăspundețiȘtergere
  3. Marius Ghilezan are dreptate in tot ce afirma acolo. Din pacate prea putini oameni realizeaza adevarul argumentelor lui Ghilezan. Societatea Timisoara a devenit o extensie a PDL - uli. Rusine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate ca domnul Ghilezan trebuia sa ia atitudine cu ceva timp in urma. Acum este tirziu, Basescu este presedinte iar noi fluieram pe degete.

    RăspundețiȘtergere
  5. DECESUL POLITIC AL PRESEDINTELUI TRAIAN BASESCU
    ( PROTESTUL EVREILOR AMERICANI CATRE GUVERNUL ROMANIEI )

    Transmit prin intermediul dumneavoastra o veste extrem de proasta pentru presedintele reales. Poate sa fie o veste fatala sau mai precis finala.
In cursul zilei de ieri la 6 / 30 ora New York a avut loc prezentarea filmului meu
” Desecrarea Menorei ‘
despre expozitia antisemita organizata de ICR al carui Presedinte de Onoare este Traian Basescu. Filmul a fost vizionat la Anti Defamation League, cea mai puternica organizatie evreiasca din lume . Aceasta considera ca organizarea unei expozitii de tip propagandist Al Queda la colt cu cladirea organizatiei si la cateva minute de sediul ONU, de catre statul roman ca o provocare la adresa lumii civilizate.
    
Filmul incepe prin venirea politiei americane la sediul institutiei anticulturale romane in miez de noapte.

    Deschideti http://devanewyork.blogspot.com/


    Cautati articolul Expozitia Patapievici deschisa dupa doi ani de zile ! Uluitor
,Incredibil, Senzational ,Dement !
    
( Vedeti politistii privind prin vitrina Romanian Galerii la o uriasa menora simbolul sacru al evreilor manjita cu cuvantul Fuck )

    In legatura cu aceasta prima expozitie antisemita, organizata oficial de un guvern ,dupa incheierea celui de al doilea razboi mondial . (Exceptand Iranul ) am primit un telefon important.
DIRECTORUL SECTIEI EXTERNE AL ANTI DEFAMATION LEAGUE IONATHAN VICK ,ANUNTA TRIMITEREA UNUI PROTEST CATRE GUVERNUL ROMAN PRIN AMBASADA USA DE LA BUCURESTI.

    Mentionez ca la cateva minute distanta redactorul ziarului New York Magazin
G. Culian a primit un mesaj similar.
Robert Horvath DEVA cineast New York
    PENTRU CONFIRMAREA STIRII FATALE PENTRU REGIMUL DE LA BUCURESTI SUNATI:
GRIGORE CULIAN
NEW YORK MAGAZIN TEL 7I8 896 8383 http://www.nymagazin.com
ROBERT HORVATH DEVA
TEL 212 463 8074
    http://devanewyork.blogspot.com/
DATE PERSONALE DE CONTACT
http://www.devagallery.com/

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai avem puţin şi ne urnim... Felicitări domnului Ghilezan pentru atitudine şi dumneavoastră pentru promovarea demnităţii persoanei în faţa ofensivei dezumanizante a unui stat abuziv.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dar nu am prins raspunsul ... cu ce e mai comunist Geoana ca Basescu!?

    Acum la Realitatea e stirea ca Voiculescu a primit sentinta de colaborator al securitatii si cred ca cei de la realitatea vreo 2 zile o sa vb despre asta ... pe mine ma surprinde faptul, nu ca Voiculescu a colaborat cu securitatea ci ca Securitatea a colaborat cu Voiculescu ... ce era in capul ei? ea = `institutia`

    RăspundețiȘtergere
  8. SPRE ATENTIA A MILIOANE DE ROMANI !

    SECURISTI BUNI, SECURISTI RAI !

    Nu vreau sa scuz si nici sa acuz. Experienta mea este unica an acest subiect.
    Am cumoscut securitatea mai bine decat altii in situatii cu totul dramatice. Am fost pe drept, acuzat de spionaj agravant si o actiune indreptata impotriva lui Ceausescu personal. Cu alte cuvinte viata mea timp de doi ani de ancheta, a
    atarnat realmente de un fir de par. Imediat dupa absolvirea facultatii am fost trimes sa fac un film despre nepotul de 8 ani ai dictatorului, un "vestit calusar". Intamplarea sau destinul a facut ca sa vina in Scornicesti chiar sotii Ceausescu insotiti de cativa tovarasi. In sat era o nunta. Dupa ce a facut cadou un porc nuntasilor si batut o hora, seful statului sa asezat la o masa inbelsugata cu un grup de tovarasi. Dupa ce sa cherchelit a inceput sa vorbeasa vrute ...si nevrute. Atmosfera era destinsa si seful mi-a spus " poti sa filmazi ce vrei pentru ca oricum se taie la protocol ". La un moment dat am auzit ca se vorbeste de o bomba atomica ( romaneasca ). Fara sa gandesc ,instantaneu am apasat pe butonul aparatului de filmat. Aceste cateva minute mi-au schimbat viata pentru todeauna, iar dupa cum am aflat mai tarziu, viata multor altora. Scurtand relatarea, materialul a ajuns dupa cateva luni ( co- productie de film ) in mana serviciului francez. In Septembrie 1977 pe ziua de 13 la ora 13 a inceput perchezitia care a durat exact 13 ore. La un moment dat un tanar ofiter de securitate a fost trimis in debaraua din pivnita, unde ascunsesem copia filmului cu pricina. Dupa cateva minute acesta mi sa adresat extrem de politicos " Domnule Horvath dupa plecarea noastra arunca la gunoi aceasta caseta de film ". Am crezut ca este o provocare ca sa fiu prins asupra faptului. Dar nu a fost asa, acest tanar si-a pus viata in joc ca sa o salveze pe a mea! Comentariul meu poate sa se termine aici.
    In 1977 securitatea era deja rupta in doua. O parte a ei vroia sa ma trimita rapid in fata plutonului de executie iar alta vroia sa ma" schimbe" mai ales ca numele meu aparea pe o lista speciala a presedintelui amarican Carter.
    Se pare ca optiunea a doua a invins. Inainte de a incheia cu adevarat ,voi face o observatie care ai va face nervosi pe multi si chiar aduce noi dusmani. In comunism ( cu exceptiile de rigoare ) crema societatii si toate valorile faceau parte din securitate sau colaborau cu ea. Numai acceptand acest adevar, destul de greu de rostit de altii ,poate incepe o discutie sincera despre rolul securitatii in societatea romaneasca Cu toate ca consider securitatea ca o organizatie criminala , cred ca este mai important ce ai facut in securitate, decat daca ai facut parte din ea.
    Cu alte cuvinte au fost SECURISTI BUNI SI SECURISTI RAI .

    Robert Horvath Deva cineast New York http://www.devagallery.com/


    http://devanewyork.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  9. http://victorionescu.wordpress.com/2010/02/04/sedinte-gala-premii/

    RăspundețiȘtergere
  10. VOICULESCU SI BASESCU- COLECTIE PENTRU TOATE ANOTIMPURILE.
    ( DENAZIFICAREA GERMANA SI DECOMUNIZAREA ROMANA )
    La sfarsitul celui de al doilea razboi mondial americanii au fost in fata unei probleme monumentale, Cum sa actioneze in calitate de invingatori fata unui popor invins, care a fost majoritar de partea lui Hitler si a partidului nazist. Solutia a fost deadreptul geniala. Dupa ce esalonul intai al regimului si responsabilii genocidul din lagarele de concentrare a trecut prin tribunalele internationale sau nationale, fiecarui cetatean german i sa intins o foate de hartie aproape alba. In aceasta foaie trebuia sa spuna ce a facut si ce functii a detinut sub Hitler. Daca spunea adevarul era iertat iar daca era prins cu minciuna primea automat 20 de
    ani de puscarie. In pagina a doua se preciza ca o persoana avand functii superiore in partidul nazist , SS sau Gestapo nu aveau dreptul de a detine nici o functie publica sa participe in viata politica etc pe timp de 7 ani. Masura a fost un succes
    find privita de poporul german cu gratitudine. Nu sa perturbat viata economica punandu-se baza miracolului economic german.
    Daca i se dadea o foaie actualului Presedinte Traian Basescu ea continea urmatoarele date: Subsemnatul Traian Basescu am fost racolat de Directia a IV-a a Securitatii in 1972, pe vremea cind eram student la Institutul de Marina.
- Numele lui Traian Basescu se regaseste in Registrul Jurnal pentru retea informativa al U.M. 02150 Mangalia, registru care cuprindea toti colaboratorii Securitatii de la Institutul de Marina.
- Dupa ce am terminat studiile, dosarul meu de retea cu nr. 3990 a fost transferat la Securitatea Constanta, in 1976, cu adresa nr. 00151392/29.09.1976.
- Numele meuTraian Basescu se regaseste in Registrul inventar – arhiva al fondului retea Constanta, registru care cuprindea toti informatorii Securitatii din judet.
- Dosarul meu de colaborator nr. 3990/1972 al lui Traian Basescu a fost distrus in 1979 cu Procesul-verbal de distrugere nr. 0058212/15.08.1979.
    In partea doua recunoscand ca a facut parte din nomenclatura fiind ambasador
    maritim la Anvers, ar fi semnat pentru interzicerea de a ocupa o functie politica, gest pentru care societatea romaneasca ar fi si azi recunoscatoare.
    In incheiere va asigur ca foaia mogulului comparandu-se cu foaia marinarului era aproape virgina.

    Robert Horvath Deva cineast New York http://devanewyork.blogspot.com/

    http://www.devagallery.com/

    RăspundețiȘtergere