miercuri, 23 iunie 2010

Prea supusa curva a guvernarii. UDMR - ul si politica absurdului

***

Romania este una dintre putinele tari membre ale Uniunii Europene in care o formatiune politica bazata pe criterii exclusiv etnice isi face loc de fiecare data, in orice mandat, catre masa guvernarii. In fapt ideologia "politica" a UDMR comporta doar doua idei de forta: etnicismul si participarea la guvernare. Nimic altceva. Daca acum cativa ani puteam vedea la oamenii politici romani de origine maghiara, acele insusiri pe care etnicii romani nu le abordau mai deloc (gravitatea, mina serioasa a discursului politic era una dintre ele) acum, in zilele noastre, valorile s-au nivelat.

UDMR - ul se complace in situatia de Curva a guvernarii. Sprijinul politic pe care il acorda actualului guvern o descalifica pentru ani buni din calitatea de partener de incredere. Usurinta cu care isi schimba optiunile guvernamentale aduce formatiunea politica maghiara in situatia de asi pune felinarul rosu la poarta. Nu de alta dar probabil ca s-ar fi gasit mai multa moralitate la Crucea de Piatra decat la orice sediu UDMR din tara. Pana in decembrie 2009 aveam un UDMR dedicat cu totul proiectului Johannis. Schimbarea de macaz a fost aiuritoare si absurda in acelasi timp.

Dupa ce primul guvern Boc a fost trantit in Parlament si cu aportul masiv al deputatilor si senatorilor maghiari, iata ca dupa nici trei luni aceeasi domni trec un cabinet condus de catre acelasi domn Boc. Sa ne mai miram? Nu in cazul UDMR. Uniunea aceasta a devenit o excrescenta maligna in politica romaneasca. "Ce dai să te fac ispravnic?", vechea intrebare a lui Nicolae Filimon/Dinu Paturica este de mare actualitate in cea ce ii priveste pe liderii maghiari din Romania. Inlocuiti cuvantul "ispravnic" cu orice alta functie doriti D-voastra si aflati esenta participarii UDMR la guvernare.

L-am vazut ieri la televizor pe Marko Bela. Mai rar atata ipocrizie, chiar si la un politician roman. Cica daca amputarile de pensii si salarii se vor prelungi si dupa 31 decembrie atunci ei vor iesi de la guvernare. Sa radem? Sa plangem?

11 comentarii:

  1. Bravo! Parca ai asternut si parerea mea despre astia. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Fara a face o comparatie, dar Vadim, in nebunia lui, zice asta de multi ani, doar ca niste lucruri corecte sunt trecute cu vederea pt ca spune si foarte multe prostii. E ca in povestea cu lupul car estriga lupii!

    Mi-a placut el cat si, culmea!, Norica Nicolai pentru ca au luat pozitie in Parlamentul European cand a fost numit ungurul independent vicepresedinte sau ma rog!

    P.S. Nu poti reveni la culorile de pana acum? Fundalul sa fie albs i scrisul negru sau alta combinatei pt ca e greu pentru ochi ce e acum, rosu pe verde ... aaa si alba ca sa fie UDMR si ai rezolvat-o! :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi cer scuze pentru absenta de pe blog din ultimele 24 de ore, dar la munte viata este atat de frumoasa...

    Ionut, orice om are adevarul la el. Depinde cum il spune. Imi aduc aminte de una dintre legile lui Murphy care spune ca dacã în ring sunt 12 clowni si te alãturi lor, poti sã reciti si din Shakespeare. Pentru auditoriu, nu vei fi decât al 13-lea clown. Vadim cunoaste bine adevarul acestei zicale.

    Vadim, printre multele idiotenii pe care le spune, are si luari de pozitie corecte din punct de vedere moral dar incorecte politic. UDMR - ul a devenit o formatiune politica care traieste pe principiul pestelui Remora (mai ti minte orele de biologie din liceu in care aflam despre acest peste si ciudata lui relatie cu rechinul, nu?).

    Mi-am insusit critica, o sa iau si masuri. ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua,

    Va rugam sa adaugati adresa noastra in lista blogurilor Dvs si sa ne trimiteti un mail sa o facem si noi, la adresa noastra
    http://ocd-pnl4.blogspot.com





    ocd_pnl4@yahoo.com
    Va multumim

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiam treaba cu clowni, f inspirata ... la fel ca si culoarea blogului de acum! Are haine mult mai serioase si prea putin suparatoare ochiului!

    Distractie si relaxare la munte! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. P.S. Ai vazut cum a votat judecatorul maghiar de la Curte, da? Ungurii le-o trag tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, dar dupa cate am inteles acesta a votat potrivit propriei constiinte, ignorand consemnul dat de partid. Oricum si solutia cu cresterea TVA - ului la 24% este una dezastruoasa. Sa vezi acum economie subterana! Cine dracu mai are interesul sa isi plateasca onest taxele catre Stat cand acesta jecmaneste la propriu firmele private?

    RăspundețiȘtergere
  8. Acum este confirmat: sa plangem! Ni s-a dat liber la lacrimi!

    RăspundețiȘtergere
  9. Garcia,

    Ai o logică impecabilă, ca de obicei. A cam venit vremea ca tragi-comedia în care joacă UDMR să ia sfârşit. Mă tem, însă, că nici PNL, nici PSD nu vor avea puterea să renunţe, în viitor, la serviciile acestor politicieni iremediabil prostituaţi.

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Pro Atitudine

    Da...dar parca totusi ar trebui sa reactionam mai dur fata de abuzurile lor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Florine, denuntand practicile lucrative existente in politica UDMR poate o sa reusim totusi sa ii facem pe etnicii maghiari sa isi gaseasca un alt depozitar pentru voturile lor. UDMR - ul este o societate pe actiuni si nimic mai mult.

    RăspundețiȘtergere