marți, 13 octombrie 2009

A fi sau a nu fi. Parlamentul Romaniei in fata tradarii menirii sale

***


Astazi este ziua cea mare pentru guvernul pastorit de Traian Basescu prin intermediul pupilului sau Emil Boc. Motiunea de cenzura initiata si depusa de catre PNL si UDMR se va dezbate si vota azi in plenul Parlamentului. De rezultatul acestui demers constitutional se leaga insa nu numai soarta acestui cabinet sifilitic ci si imaginea Legislativului in ansamblu.

De ce fac aceasta afirmatie? Pentru ca in mai toate cercetarile sociologice, imaginea Parlamentului in ochii romanilor este una dezastruoasa. Ar fi cumplit pentru demnitatea si onoarea acestor domni si doamne care ne-au cerut votul cu nici un an in urma, sa se afle ca, in realitate nu au fost altceva decat niste ciori vopsite. In acel moment romanii ar afla ca pe acesti reprezentanti ai nostrii ii doare in cot de doctrine, mijloace sau idei politice.

Romanii ar realiza faptul ca, in realitate, voturile parlamentarilor sunt expresia mitei directe primite de la terti interesati, aici incluzand si partide politice adverse cu interes in a trece sau a respinge o anumita lege. Un mercurial enuntat de oameni politici onorabili ne indica faptul ca votul unui parlamentar poate fi cumparat cu modica suma de 25.000 euro. Iar daca doresti sa transferi un spagamentar in partidul tau pentru - sa zicem - blocarea unei motiuni de cenzura, poti face acest lucru contra unei sume cuprinse intre 100.000 si 200.000 de euro. Nu o spun eu, o spune un prim vicepresedinte de partid.

Votul de azi poate insemna ori dezastrul total si iremediabil de imagine a Parlamentului ori inceputul unei renasteri a ideii de parlamentarism in tara noastra. Daca PD-ul d-lui Basescu reuseste sa isi asigure o majoritate capabila de a bloca motiunea de cenzura a PNL/UDMR desi, teoretic aceasta ar trebui sa treaca fara probleme, atunci chiar avem de-aface cu un cancer politic aflat in metastaza.

Din acel moment putem considera votul popular ca fiind o iluzie iar puterea emanata de la popor o mare minciuna. Totul se poate cumpara cu banii, inclusiv constiinte si, de ce nu? voturi!

2 comentarii:

  1. Ti'am zis ca era inevitabil. Boc e somer, nu mai e asa de apetisant pentru tradatorii din celelalte partide. Un lucru rezolvat.
    Ca bonus avem si hlamida de jucator a Mitocanului, nitel patata:) Pedeleprele sunt in corzi:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bogdane, sunt cel mai fericit om din lume din cauza faptului ca nu am avut dreptate in cea ce spuneam anterior despre sortii de izbanda ai acestei motiuni. Da, SUNT FERICIT PENTRU CA NU AM AVUT DREPTATE! Este un paradox, dar, Dumnezeule Mare, am scapat de un guvern antinational, total nereprezentativ, pus doar pe jaf.

    Bravo Parlamentului, s-a situat la nivelul provocarii, raspunzand cu mult curaj acesteia.

    RăspundețiȘtergere