***
Iata ca cele mai negre temeri ale mele nu s-au adeverit. Numarul parlamentarilor naimiti prin diferite mijloace de catre partida basesciana a fost mult mai mic decat ne-am asteptat. Parlamentarii nostrii nu au tradat increderea acordata de catre electorat. Culorile politice au fost respectate, consemnul de vot dat de catre conducerile de partid a fost dus la indeplinire.
Guvernul Boc s-a agatat cu ghearele de putere, sperand pana in ultimul moment intr-o dezvoltare ulterioara a situatiei in favoarea ramanerii PD - ului la putere. In momentul in care am intrat in posesia continutului discursului sustinut de catre Emil Boc in fata Parlamentului, am fost sigur ca PD - ul nu a reusit sa atraga numarul de parlamentari necesari pentru a vota eficient impotriva motiunii de cenzura initiata de catre PNL.
Cartea jucata de catre Boc a fost discursul dur impotriva pensiilor parlamentarilor romani. Hmmm! Oare cat inseamna pentru bugetul de stat pensiile a optzeci de fosti parlamentari? Destul de putin. In orice caz, motivatia livrata publicului conform careia motiunea a fost votata de catre alesi doar in speranta ca noua lege a pensiilor nu va stirbi pensiile privilegiate, nu sta deloc in picioare.
In fapt, este imposibil ca orice om de bun simt din Romania sa creada enormitatile debitate de catre acest omulet pe nume Boc, deoarece ideea asumarii raspunderii guvernului pentru o lege a pensiilor incropita ad hoc, a aparut ulterior depunerii motiunii de cenzura de catre PNL/UDMR. Discursul primului-ministru este subsumat unui intreg efort propagandistic menit sa ni-l livreze pe Traian Basescu in antiteza cu un Parlament care nu vrea sa renunte la privilegiile sale.
Probabil ca aceasta strategie ar fi prins acum doi ani. Insa vremurile au trecut iar presedintele a aratat tuturor care este adevarata sa personalitate. Manifestarile dictatoriale nu isi au loc in comportamentul unui presedinte de republica democratica. Presedintele Romaniei trebuie sa fie un om al consensului. Oare cine a reusit sa ralieze voturilor propriului sau partid si sufragiile PSD si UDMR in favoarea adoptarii motiunii de cenzura? Cine a reusit sa obtina un consens al fortelor de opozitie in favoarea nominalizarii lui Klaus Johannis pentru functia de premier?
Crin este solutia. Chapeau, monsieur President!
De mult nu am mai citit un asa comentariu de simplut si de partizan. Auzi, "manifestari dictatoriale"...Pustiule, du-te mata in Coreea de Nord sa vezi dictatura, daca nu l-ai prins pe Ceasca. Un dictator nu se lasa suspendat, naivule!
RăspundețiȘtergereMai gindeste si cu capul tau, nu doar cu capul lui Crin, zis Obama-17-de-ani-de-Parlament-fara-nici-o-initiativa-legislativa.
Dupa ce o freci 17 ani in Parlament vii si te dai virgin?
Spune-mi o singura masura/initiativa/legislativa a lui Crin care sa se fi materializat si sa aduca foloase romanilor.
Anonim
RăspundețiȘtergerePartizanatul este valabil cel mai mult la D-voastra. Credeti-ma, l-am prins si pe Ceausescu. Apelativul "pustiule" nu va face cinste, mai ales ca il lansati din postura de anonim. Revenind la Dl.Basescu, presedintele Romaniei in ultimii cinci ani nu a facut altceva decat sa goleasca de continut atributiile institutiilor de stat.
Guvernul a fost dublat de un cabinet paralel la Cotroceni. Membrii lui poarta denumirea de consilieri prezidentiali. Vi se pare ca aceastea nu sunt premisele unui regim personal. Mie da.
La ultima D-voastra interogatie imi permit sa va raspund cu o intrebare: Spuneti-mi o singura initiativa a presedintelui Basescu (retineti! a presedintelui in functie!) care sa fi de folos romanilor? Vorbim de cinci ani de mandat. Una singura. Atat.
Vrei vizitatori pe site-ul tau?
RăspundețiȘtergereVrei sa fi citit si recunoscut in presa nationala?
Vrei sa iti promovezi blogul?
ACRONIM.RO te PROMOVEAZA 100%
http://www.acronim.ro