duminică, 11 octombrie 2009

Presedintele Romaniei Crin Antonescu. De ce le este teama unora de normalitate?

***


Crin Antonescu reprezinta pentru foarte multi romani idealul de presedinte. Normal, decent, posedand un limbaj elevat, expresiv, Dl. Antonescu este candidatul asteptat de foarte mult timp de o tara saturata de oameni politici providentiali, in realitate toti acestia in frunte cu Actualul, nefiind decat niste caricaturi nereusite. Crin este normal, iar aceasta normalitate deranjeaza.

Zilele trecute citeam un editorial semnat in Evenimentul Zilei de catre Mircea Cartarescu. Da, acel Mircea Cartarescu. Consideratiile acestuia facute la adresa lui Crin este de natura sa il maguleasca pe candidatul PNL la prezidentiale. Scrie dl. Cartarescu: "Crin Antonescu e un om mult mai delicat şi mai decent decât ceilalţi trei, alături de care pare din alt film. E singurul care nu e deloc populist." Si aici chiar are dreptate.

Ma mira oarecum tonul lui Mircea Cartarescu. Parca regreta acest lucru. In fapt noua teorie imbratisata si colportata in spatiul public de catre intelectualii d-lui Basescu e aceea ca Romania nu este pregatita pentru un presedinte precum Crin Antonescu. Cu alte cuvinte anormalitatea sistemica promovata de catre actualul presedinte ar trebui sa continue pe motiv ca societatea romaneasca nu este suficient de matura pentru a accepta acest nou pattern.

Mai sa fie! Care este unitatea de masura a maturizarii socio-politice a romanilor? S-a descoperit vreo formula de calcul in acest sens? Poate in laboratoarele Cotrocenilor? Nu cred. Acest nou discurs este menit doar sa acopere vulnerabilitatile candidatului Traian Basescu. In 2004 acesta a ajuns presedinte cu ajutorul votului paturii educate din societatea romaneasca. Treptat, dl. Basescu si-a indepartat acest segment electoral datorita personalitatii sale tumultuoase si a neseriozitatii cu care a tratat, timp de cinci ani, problemele reale ale tarii.

Marea majoritate a acestor dezamagiti au migrat catre Crin Antonescu. Captarea acestor voturi l-ar putea trimite pe candidatul liberal in turul al doilea la prezidentiale. Iar din acest moment, cu dl. Antonescu ca si contracandidat, actualul presedinte pierde sigur. Ori demersul oamenilor din jurul d-lui Basescu este destinat preintampinarii acestei situatii. Oare aceasta tara chiar trebuie sa se afunde si mai mult in mocirla dupa 6 decembrie? Decenta imi spune ca nu. Normalitatea este foarte aproape de noi. Sa ii dam o sansa.

4 comentarii:

  1. In acel articol Cartarescu vorbeste foarte frumos despre Crin, insa pana in final imi dau seama ca nu s-a maturizat, tot naiv a ramas.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, este destul de greu pentru un om de caracter sa uite de unde a mancat o paine alba. Iar Cartarescu le datoreaza prea mult intelectualilor din jurul d-lui Basescu pentru a putea spune tot adevarul. Ce s-ar intampla daca Humanitasul iar zice pas in viitor? Este doar o fateta a problemei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vrei trafic pentru site-ul tau?
    Vrei sa fi citit si recunoscut in presa romaneasca?
    Vrei sa iesi din anonimatul internetului?

    ACRONIM.RO te promoveaza 100% si mai ales, gratuit!

    http://www.acronim.ro

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt foarte dezamagita,dar in acelasi timp mi-e frica sa-l votez pe Crin Antonescu.Daca ma va dezamagi si el?Asa am patit si cu Basascu.L-am votat cu toata increderea si acum imi pare foarte ,foarte rau.

    RăspundețiȘtergere