luni, 2 februarie 2009

Spalatorii de cadavre

***

Spalatorii de cadavre politice este o specie noua de consultanti politici a caror singur rol este acela de a primeni imaginea publica a unor actori politici prafuiti.

Beneficiind de complicitati la nivelul institutelor de sondare a opiniei publice - ahtiate si acestea dupa banuti publici - acesti consultanti obtin pentru clientii lor procente ametitoare in barometrele care masoara intentiile de vot.

Ultimul sondaj Insomar este dovada clara a actiunii acestor factori de influenta. Conform ultimului sondaj realizat de acest "institut" Basescu ar obtine un nou mandat de presedinte inca din primul tur cu 59% din sufragiile romanilor cu drept de vot. De-asemenea, partidul-manea PD ar obtine 43% din voturi daca duminica viitoare am avea alegeri parlamentare.

Din moment ce, timp de cinci ani am constatat ca am avut de-aface cu un presedinte-pocnitoare, reprezentant al unui grup de interese ocult, cum putem explica aceasta apetenta a bizonului roman fata de Betzivanul Cotrocean? Cum poate obtine 43% din intentiile de vot un partid fara ideologie si fara doctrina?

Pai, dragii mosului, explicatia este una singura; o marsava operatiune de intoxicare a romanilor cu scopul de a ii demoraliza si, in final, de ai face sa nu mearga la vot pe cei care ar intentiona sa aleaga altceva decat Basescu.In mod normal Basescu nu ar lua 59% din voturi nici daca ar vota doar familia sa!

Operatiunea aceasta de intoxicare a opiniei publice isi are inspiratia la Cotroceni. Insomar - ul este un institut de casa a lui Basescu, intretinut cu bani publici. Mai sunt vreo doua asemenea constructii contra naturii care scot in fiecare luna cate o enormitate pe care o denumeste "barometru" sau "sondaj". Decredibilizarea acestor spalatori de cadavre politice porneste de la maniera in care inteleg ei sa isi exercite functia de colectori de date.

Barometrul suprem il va constitui procesul de alegere al Presedintelui din acest an. Sa vedem ce va fi.