marți, 25 august 2009

Florin Calinescu si fentele de caracter

***


Fostul realizator al emisiunii Chestiunea Zilei din epoca de pionierat a Pro TV - ului nu a excelat niciodata la capitolul constiinta civica, caracter sau morala. Dupa ce mai anul trecut dadea de toti peretii cu presedintele Basescu la intrunirile electorale ale PNL - ului, - partid din partea caruia a candidat pentru un loc in Parlament la alegerile de anul trecut in judetul Arges - in zilele noastre actualul director al Teatrului Mic din Bucuresti se viseaza un fel de vector avand misiunea de al inscauna pe Base pentru un al doilea mandat la Cotroceni.

Cel putin asa sustinea intr-o emisiune difuzata la finalul saptamanii trecute de catre Realitatea TV. Apropo de acest post de televiziune, fostul teleast i-a propus lui Vantu sa reia Chestiunea Zilei aici, la Realitatea. Interesant, nu? Mai ales acum, in prag de campanie electorala.

Florin Calinescu este un naufragiat al sortii. Mizele sale reale au insemnat bani. Multi bani. De la consilierea acordata lui Gheorghe Florea, fostul patron al fabricii de bere din Bragadiru, trecand prin maimutarelile sale din timpul procesului Tender sau prin asocierea imaginii sale pe sticla cu cea a actualului presedinte al clubului FC Timisoara, Marian Iancu, Florinache al nostru si-a cerut partea. Bani. Multi bani.

Intrarea lui in PNL anul trecut a avut si o alta semnificatie. Calinescu a crezut - ca si multi alti naivi - ca acest partid va fi parte a guvernarii in orice formula politica. S-a inselat. Majoritatea parlamentara s-a putut constitui si fara aportul acestei formatiuni politice. Ba mai mult, argesenii nici nu l-au votat intr-o asemenea proportie incat acesta sa acceada pe bancile parlamentare. Asa ca de la "Caline, esti cel mai bun prim-ministru" a ajuns la "Traiane, mai ai un loc in barca ta?". Urata evolutie.

Despre convingerile sale politice nu se poate spune nimic. Ba da, scuze! Intr-o emisiune care a avut loc acum cativa ani in garsoniera otevista a lui Dan Diaconescu, dl. Calinescu si-a marturisit crezul sau politic de capatai:"Eu negociez cu toate partidele, domnule - pot fi si liberal, si socialist"... Curat Caragiale, ce mai!

Judecand aceasta evolutie - sau involutie! - de caracter al lui Floooriiiiin al nostru si din punct de vedere strict economic, omul are tot interesul sa se puna bine cu comandantul suprem al Armatei Romane deoarece este actionar majoritar la Inteprinderea Optica Romana, furnizor de echipamente militare catre Ministerul Apararii.

Oh, tu Caragiale, cat esti de actual!