miercuri, 4 martie 2009

Cat mai costa patriotismul?

***


Recentul caz al militarului roman acuzat de tradare in favoarea unei puteri nealiate ne face sa ne punem intrebarea din titlu. Mai inseamna ceva patriotismul din moment ce un mos Teaca cu certificat ORNISS vindea secrete de stat cu 1000 de dolari transa de documente?

Bine, intreaga constructie a cazului facuta de catre serviciile speciale romanesti este una indoielnica din punct de vedere logic. Daca nea Taraie Sabie era probat inca din 2002 ca fiind agent al unui serviciu strain atunci de ce, in 2006 (la patru ani de la aceasta descoperire!) acelasi Floricel Achim primeste agrementare din partea ORNISS pentru acces la documente clasificate NATO?

Interesanta este si motivatia gestului facut de sobofiterul roman; idiotul acesta nu mai avea bani pentru intretinere. Daca in aceste pozitii cheie ajung persoane atat de labile emotional si material atunci ar mai trebui sa ne miram de ce avem de-aface cu un asemenea caz in ograda noastra? Nu cred.

Intrebare pentru comitetul ORNISS Romania: Domnilor, chiar sunteti idioti? Luati decizii in contra intereselor nationale sau informatia se pierde intre sediul SRI si Domniile Voastre?

Ce ramane dupa toata aceasta tevatura este un mercurial al patriotismului romanesc; 1000 de coco, poate si mai putin. Putem sa afisam pretul tradarii pe tarabe. Aceasta este criza morala prin care trece Romania in aceste vremuri. Societatea romaneasca este una bolnava.