duminică, 8 august 2010

Ciudat! In chestiunea Piturca ii dau dreptate lui Jiji!


***
Gigi Becali reprezinta un fel de Bula al fotbalului romanesc. Te face sa razi de fiecare data cand apare pe sticla. Sigur, pentru suporterii stelisti, prezenta acestuia in fruntea Stelei reprezinta un fel de Purgatoriu. Eu sunt polist 100% asa ca imi permit sa judec relativ relaxat acest scandal.Gigi Becali nu este imaginea cea mai de dorit pentru un club fanion al fotbalului mioritic. Pacatuieste mult prin limbaj, nereusind sa isi depaseasca limitele educationale. Banii lui insa au alimentat ani de zile spirite mai luminate, intelectuali spilcuiti, politicieni din diferite partide,  fara ca acestia sa faca caz atunci de faptul ca ei provin de la "cioban".

Recentele intamplari din curtea Stelei ma pun un pic pe ganduri. Pentru intaia data subscriu la pozitia patronului stelist. Victor Piturca a incercat sa il deposedeze pe Becali de un teren destul de scump din Bucuresti. Si a incercat sa faca acest lucru la adapostul fenomenului fotbalistic, printr-o manevra care ii pune in capul finantatorului pe toti ultrasii stelisti. Becali este urat in Ghencea de majoritatea suporterilor, acest lucru este absolut clar. Pe aceasta pedala a apasat Piturca in tentativa lui. Nici nu mai cred ca scopul real al lui Piturca a fost acela de a forma o echipa competitiva la Steaua. Era doar un scop secundar. 20.000.000 de euro, cat costa terenul din buricul Bucurestilor este o suma imensa, care iti ia mintile.

Jiji a actionat absolut logic in aceasta chestiune. La un asemenea santaj nu poti sa cedezi, chiar daca iti pui in cap toata galeria. Piturca este un cartofor recunoscut, dovedit chiar si prin imagini foto. Ori aici el a mers la cacealma. Santajul cu suporterii nu prea a tinut in fata "ciobanului".