miercuri, 27 ianuarie 2010

Societatea Timisoara - inca un simbol pervertit de basescianism











***
Timisoara ca si oras, a trait momentul sau maxim in 1989, atunci cand, in urma unei miscari de protest demarate aici, a fost inlaturat insusi dictatorul Nicolae Ceausescu. Comunitatea timisoreana are tot dreptul de a pastra vie memoria acelor vremuri, de a promova icoana anticomunismului la care s-a inchinat marea majoritate a locuitorilor acestui oras dupa momentul decembrie 1989.  De acest lucru s-a preocupat pana mai acum cativa ani si Societatea Timisoara. Vorbesc la timpul trecut deoarece, din pastratoarea idealurilor Revolutiei, acest ONG sustinut cu bani de la bugetul local, s-a transformat in vehicul electoral pentru PD si Traian Basescu.

Pescuitorii in ape tulburi - i-am numit aici pe Flavius Mihalcea, Oscar Berger si Daniel Vighi - au facut dintr-un simbol un rahat. Sub pretentia apararii si promovarii ideilor Proclamatiei de la Timisoara, acesti domni nu au facut altceva in acesti ultimi ani, decat sa presteze in favoarea unui partid politic si al unui politician. Diluarea ideilor Proclamatiei de la Timisoara o putem constata in sprijinul neconditionat dat de catre acest ONG pentru un comunist dovedit precum Traian Basescu.

Ultima pozna comisa de catre politrucii mai sus amintiti, a fost subinchirierea unei parti a sediului Societatii catre PD cu scopul de a se infiinta acolo Cabinetul europarlamentarului Monica Macovei. Cu alte cuvinte Primaria Timisoara inchiriaza pentru mai nimic un spatiu ultracentral catre Societatea Timisoara, pentru ca aceasta sa isi poata desfasura activitatea. Gest nobil, de-acord. In acea zona se plateste chirie chiar si 25 de euro pe metrul patrat. Ce inteleg sa faca trepadusii din conducerea actuala a Societatii? Sa ii puna la dispozitie acest spatiu d-nei Anti-Constitutie Monica Macovei.

De ce? Pai cum de ce? Ce intrebare...! Pai d-na a luptat impotriva coruptiei in gura, nu-i asa?  D-na este  febletea cotroceanului. Pai nu cotroceanul ii mana in lupta pe acesti neispraviti? Ba da, exact el.  Pai atunci d-nei i se cuvine spatiul pentru biroul de europarlamentar moca, nu credeti?Nu?! Ce obraznicie. Comunistilor!