marți, 23 iunie 2009

Nesimtire, numele tau este Ridzi

***


Am trait multe fenomene ciudate in politica autohtona de-alungul ultimelor doua decenii dar parca atata nesimtire crasa din partea unui ministru nu am mai vazut. Vinovatia d-nei Ridzi, dovedita cu acte de catre colegii de la GsP, nu produce nici un efect la Palatul Victoria sau la Cotroceni.

Pana acum un an el Presidente se autosesiza de fiecare data cand DNA - ul domniei sale incepea vreo ancheta impotriva unui ministru al Guvernului Tariceanu. Intre noi fie vorba toate aceste anchete au insemnat tot atatea esecuri. DNA - ul nu a reusit sa adune probe concludente care sa determine trimiterea in judecata a vreunui ministru.

In cazul recent al doamnei Ridzi, presedintele tace malc. Si are si de ce sa taca. Asta pentru ca fondurile care au facut obiectul administrarii defectuoase (furtului) de catre MTS au ajuns in campania lui Miss Botox, recte Eba. Acei bani au sustinut intrega campanie electorala, foarte agresiva, a mezinei presedintelui Basescu.

Acest scandal se va musamaliza. Exista complicitati foarte mari pe orizontalul guvernarii pediste. Recenta declinare a cazului de catre Parchet in favoarea DNA reprezinta inmormantarea acestei infractiuni. Departamentul condus de catre dl. Daniel Morar reprezinta doar o extensie a Cotroceniului in justitia romaneasca.

Cazurile de acest gen se vor inmulti. Modul de operare al d-nei Ridzi se va generaliza. Resursele bugetare sunt vanate, mai ales in aceasta perioada de criza!, de catre clientela politica a celor doua partide care conduc destinele Romaniei.

Putem sa contabilizam deja o alta actiune de acest gen in contul ministrului Nemirschi. 500.000 euro pentri promovare?!?! Atacurile la banii din Buget se vor inmulti. Cel mai grav lucru este acela ca Statul Roman nu are formati anticorpii care sa lupte contra acestei maladii.

Vom asista oare la o devalizare totala a vistieriei Statului?