joi, 7 ianuarie 2010

Cearta entelectualilor lui Basescu cu PD - ul. Mai intelege cineva ceva?



***
Iata ca s-a trezit vorbind si matracucul Cristian Preda. De rau. Despre PD. Adica despre partidul care i-a dat sa manance o paine alba in plina criza economica. Ne spune dl. Preda ca eventuala accedere a putoiului lui Prigoana in Camera Derutatilor ar conduce la oligarhizarea partidului. Si il acuza pe Emil Boc de aceasta intorsatura a evenimentelor. Succint, declaratia lui Preda suna cam asa:

"Dl premier poate îmbrăţişa orice opinii. Dar e bine să vadă şi consecinţele lor. În ceea ce mă priveşte, eu cred, de pildă, că fenomenul de oligarhizare a partidelor şi, prin ele, a vieţii publice trebuie stopat. Preşedintele Băsescu a asumat această credinţă cu forţă şi PD-L a subscris discursului anti-oligarhi. A făcut-o şi dl Boc. Numai că PD-L în general şi dl Boc în particular au o problemă dacă văd oligarhia doar în curtea adversarilor. Desemnarea lui Prigoană jr drept candidat este semnul unei tendinţe clare de oligarhizare a PD-L", spune euroderutatul entelectual.

Concret, declaratia aceasta contabilizeaza vreo trei limbi aspre aplicate pe fundul Realesului lor si cam atat. Pentru ca restul nu reprezinta altceva decat confirmarea dictonului conform caruia facerea de bine e f...utere de mama de boc. Toti fantii astia care se dau intelectuali moralisti intr-o lume imorala nu au ajuns in politica mare fara aprobarea lui Boc. Nici macar unul dintre ei. E adevarat ca vointa suprema isi are lacasul la Cotroceni. Dar Boc si Blaga au fost cei care au scos politicieni din niste curve politice cu pretentii de intelectuali universitari. Fara aportul aparatului de partid (al "prostimii") acestia inca taiau frunze la caini pe la vreo catedra de Politologie din vreo universitate neacreditata.

Cu ce este mai prejos Putoiul lui Prigoana - sofer cu mai multe amenzi colectate si degraba inhalator de prafuri albe - decat Cristian Preda, o curva politica care otraveste si azi constiintele a sute de studenti cu discursul sau saturant pro Basescu? Se regaseste Cristian Preda in situatia morala de a judeca aptitudinile politice ale lui Prigoana Junior? De ce ar avea dreptate Preda in legatura cu oligarhizarea partidului acum? PD - ul este construit oligarhic prin pacatul originar comis de catre mentorul partidului, Traian Basescu. Unde este noutatea, d-le Preda?