miercuri, 22 septembrie 2010

...sa te numesti Tismaneanu si sa lovesti in Mizil

***

Am si eu zilele mele in care ma autoflagelez parcurgand productiile aliterate ale slugoilor basescieni. Azi mi-a picat sub ochi un text semnat de catre Vladimir Tismaneanu, unde politologul sticlelor de macheala basesciene ataca gestul Oanei Niculescu-Mizil de a se prezenta in Parlament imbracata intr-o uniforma de detinut. Cu ce argumentatie? Pai dati un click aici si judecati si voi. Redau mai jos cateva paragrafe din gandirea acestui titan obosit al anticomunismului de budoar:

"Membru al Comitetului Politic Executiv, activist devotat al “frontului ideologic”, magnat al dictaturii, Paul Niculescu-Mizil a stat alaturi de cuplul Ceausescu in sediul CC al PCR ..." Du-te dom'ne de aici! Asa zici? Paul Niculescu-Mizil e de vina pentru demonstratia din Parlament a nepoatei sale, asa-i? Dar stati sa vedeti ca Tismaneanu este statornic in argumentatie.  Ia cititi: "Mizil fusese apropiat si de Valter Roman, tatal noului premier, emanat, ca si Iliescu, din intrigile sordide ale nomenklaturii(...)Probabil ca deputata PSD nu poate uita vizitele la inchisoare cand il vedea pe adoratul ei bunic, campionul national-stalinismului, nostalgicul alegerilor furate din noiembrie 1946, al Gulagului romanesc, in straiele ce i cuveneau. Travesti ieftin si kitsch politic, demonstratia Oanei Niculescu-Mizil tine de ceea ce Andrei Plesu numeste obscenitatea publica."

Asa! Deci v-ati lamurit, da?Raposatul Paul Niculescu-Mizil este instigatorul direct al actiunii nepoatei lui, da? Si nu asa, oricum. Mizil-batranul fusese un apropiat al lui Valter Roman, tatal lui Petre Roman, si al lui Ion Iliescu. Capisci,da? Faptul ca "adoratul" ei bunic fusese un nostalgic al alegerilor furate din 1946 a facut din Miziloaica a mica o tuta care se imbraca in detinut in plenul Parlamentului. Bun, acum sa ne enervam!

Pai bai Dobitocule cu D mare, bai Tisminetki, bai Nenorocitule, pai nu tu te exonerezi continuu de trecutul comunist al tau si al familei tale prin argumentul ca copiii nu trebuie sa plateasca pentru pacatele inaintasilor? Nu tu urli ca din gura de sarpe atunci cand iti este asociat numele si mutra cu cea a lui Leonte Tisminetki, prieten cu Valter Roman si Ion Iliescu si, mai presus de toate, tatal prezumtiv al Idiotului care scrie sub numele de Vladimir Tismaneanu? Pai nu Tisminetki asta se pupa buze in buze cu to'arsa Ana Pauker? Nu el a sosit in Romania cu tancurile sovietice si cu Divizia Tudor Vladimirescu? Pai atunci?

Mai are dreptate si Mircea Badea asta. Romania e tara in care curvele se cred fete mari. Iar aceasta asertiune are o bataie mai lunga decat s-ar crede.

12 comentarii:

 1. Exact asta m-a frapat si pe mine. E de o gretosenie fantastica.

  RăspundețiȘtergere
 2. Da, cred ca de acum inainte o sa il denumesc doar Tisminetki si atat. Doar este fiul parintilor lui, nu-i asa? Dar nu pot sa nu remarc extraordinara doza de ipocrizie atunci cand judeci un om dupa un set de valori care tie insuti, atunci cand este vorba de propria persoana, iti repugna. Cum mai schelaia Tisminetki atunci cand ii se amintea ca este fiul lui Leonte, of, of!

  RăspundețiȘtergere
 3. copiii nu trebuie blamati pentru greselile parintilor si nici ale bunicilor, normal, dar pe bune, ala e idiot sau mi se pare mie?

  btw, convingerile unui om nu sunt bune sau rele, doar daca ne raportam la ceva. acum 30 de ani mizil era un super smecher si nu era cel blamat de acum, iar daca in 50 revineva comunismul iar va fi bun ... eu zic sa ne hotaram odata! :) cand crezi in ceva din toata fiinta ta si din tot cugetul tau, nu e ceva gresit, decat atunci cand castigatorii scriu istoria.

  revenind, tismaneanu e un zero barat si un tonomat din bani publici!

  RăspundețiȘtergere
 4. As fi tentat sa spun ca Tismaneanu e doar prost iar acest lucru nu are legatura cu inaintasii din familia lui decat din punct de vedere genetic. Dar aceasta prostie se grefeaza pe Nesimtire, o Nesimtire dublata de o Ipocrizie fara margini. Pacat ca exista inca oameni care il promoveaza ca mare politolog. In realitate scrierile lui au valoare doar pe considerentul ca omul colporteaza - cel putin in teorie - povestile auzite pe cand era o beizadea comunista din cercul apropiat lui Ceausescu.

  Si da Ionut, si eu cred ca un asemenea specimen nu ar trebui sa fie hranit din banii publici.

  RăspundețiȘtergere
 5. Copii nu trebuie blamati pentru INTENTIILE bunicilor si ale parintilor, voiati sa spuneti, si asta atita timp cit NU au aceleasi intentii. Si nu, intentiile inaintasilor NU sint o scuza.

  RăspundețiȘtergere
 6. Din pacate anumite intentii ale parintilor au devenit realitati foarte palpabile. Care a fost visul de aur a lui Tisminetki-batranul sau a lui P.Niculescu-Mizil? Comunismul! Credeti ca nu am avut parte de el? Eu cred ca am avut, ba chiar prea mult. DA, si eu cred ca copii nu trebuiesc stigmatizati pentru pacatele parintilor. Dar ce te faci cu unul ca Tisminteki Junior?

  RăspundețiȘtergere
 7. Domnule, NU exista comunism. E o forma de jaf institutionalizat. Atit. Unii ar spune ca a fost dominatia celui puternic. Vax. A fost si mai este dominatia lasilor, actionind din umbra. A fost si mai este. Din pacate.

  RăspundețiȘtergere
 8. Vorbiti de o dominatie a lasilor. Cred ca mai aproape de adevar a fost Nicolae Steinhardt.Iata cum arata cele trei mari probleme cu care se confrunta societatile moderne in viziunea monahului de la Rohia:
  "invazia verticală a bar­barilor (expresia e a lui Rathenau), domnia proştilor, trădarea oamenilor cumsecade.

  Primul: năvălesc nu barbarii din alte continente ci, de jos în sus, derbedeii. Barbarii aceştia preiau locurile de conducere.

  Al doilea: au sosit – pur şi simplu, în sensul cel mai categoric – proştii şi inculţii la putere şi în ciuda tuturor legilor economice şi tuturor regulilor politice fac prostii, ca nişte ignoranţi ce se află.

  Al treilea: în loc de a se împotrivi, oamenii cumsecade adoptă expectative binevoitoare, se fac că nu văd şi nu aud, pe scurt trădează. Nu-şi fac datoria. Imparţialii şi încrezătorii înregistrează şi tac. Sunt cei mai vinovaţi“.

  Sunteti de acord cu mine ca acest citat din Steinhardt este mai actula decat oricand?

  RăspundețiȘtergere
 9. Foarte adevarat. Insa, sa te opui, te introduce in categoria extremistilor. Loc in care, eu de exemplu, ma simt foarte bine.

  RăspundețiȘtergere
 10. Eu inca sper sincer ca nu extremismul politic sa fie cel care va lua locul acestui regim, desi slabe sanse ca acest lucru sa nu se intample. Si cand fac referire la extremism, nu ma gandesc neaparat la partide extremiste ci si la curentele de extrema care incep deja sa strabata partidele onorabile.

  RăspundețiȘtergere
 11. Verisoare...poate ca e cum zici ti, dar nici cu Niculescu Mizil....hmm...nu mi-e rusine.
  Poate ca in curand il vom avea pe nepotul lui Bobu in Parlament (daca n-o fi, pe la PSD, pe undeva).
  Ce mi-s unii...ce mi-s altii tot niste cacati sunt.
  Cele bune!

  RăspundețiȘtergere
 12. Toti au mancat cacat in vremea Tovarasului, dar problema cea mare este ca unii continua si in zilele noastre. S-a schimbat generatiile, s-a schimbat dictatorul...

  Da, nu exista comunist bun si comunist rau, exista doar oameni care in decursul alor 45 de ani au actionat impotriva poporului. Tismaneanu = Niculescu-Mizil. E mai bine?

  RăspundețiȘtergere