sâmbătă, 16 octombrie 2010

Tripleta cominternista. Tisminetki, Patapievici si Baconsky

***
Leonte Tisminetki, Dionisie Patapievici si Anatol Eftimie Baconsky. Acesti vajnici aparatori ai internationalismului proletar cu sorgintea la Moscova detin inca un rol insemnat in Romania de azi. Fii lor, ai nomenclaturistilor de ieri, ai celor care au detinut fraiele acestei tari sub regimul de ocupatie sovietica, sunt nomenclaturistii de azi ai regimului Basescu. Da, Vladimir Tismaneanu, H.R. Patapievici si Teodor Baconschi reprezinta osatura unei prezente basesciene tot mai profunde atat in lumea culturala romaneasca cat si in unele institutii ale Statului, diriguite direct de catre augustul nostru presidente.

Ce-i mana pe urmasii fostilor cominternisti catre Traian Basescu? De ce se simt ei foarte confortabil langa un presedinte de tip "tatuca"? Se regasesc ei in antiteza fata de parintii lor, cei care au adus comunismul in Romania? Si-au tradat ei credintele mostenite din familie? Eu nu cred. Cred insa cu tarie ca acesti domni nu fac altceva decat sa se perpetueze in societatea romaneasca, sa se adapteze la ceea ce se cere pe piata. Si urmasii lor vor face acelasi lucru.

Redau mai jos cateva versuri:

"Stalin şi poporul rus

Libertate ne-au adus"

"Mai trece o noapte şi mai trece o zi
Şi se ascute lupta dintre clase
Iar chiaburii se arată a fi
Elemente tot mai duşmănoase".

Ce ziceti de lirica proletcultista a lui Baconsky senior? Versuri cunoscute, nu? Numai bune de inramat pe frontispiciul noii Fundatii Cre(t)in-Democrate a juniorului.

...tara in care curvele se cred fete mari!