sâmbătă, 11 februarie 2012

Valeriu Gafencu despre Marx si marxism

***
Unul dintre marii traitori ai ortodoxiei si ai credintei crestine a fost Valeriu Gafencu, cel supranumit de catre fostii colegi din inchisorile comuniste "Sfantul inchisorilor".  Universul concentrationar extrem prin care l-a purtat viata lui pamanteasca (Aiud, Pitesti, Targu Ocna), faptele lui, l-au  purtat de la statutul de muritor la cel de sfant in viata. Valeriu a fost in stare sa renunte la medicamentatia sa - fara de care a fost condamnat la moarte - doar pentru a o ceda lui Richard Wurmbrandt, pastorul care va ridica o parte din valul care acoperea realitatile comunismului din Romania, dupa ce a ajuns in Statele Unite.

Dupa caderea comunismului au aparut mai multe carti de memorii despre Valeriu Gafencu, cea mai importanta fiind desigur cea scrisa de catre fostul lui tovaras de inchisoare Ioan Ianolide. Intr-un pasaj din aceasta carte apare reprodus un dialog intre Gafencu si Ianolide, in care Sfantul Inchisorilor ne arata exact fata adevarata a marxismului, curent politic redescoperit in ultimul timp de catre o elita intelectuala avida de a se indeparta cu orice pret de valorile conservatoare de la care se revendica, in mod fals si abuziv, regimul politic condus de catre Traian Basescu.
...
-Cum explici ura lui Marx împotriva credinţei?

- Marx neagă pe Hristos dar şi pe Moise, şi pe oricare întemeietor de religie. Marx neagă prioritatea spiritului asupra materiei. El îşi justifică uraîmpotriva religiei prin ineficacitatea istorică a credinţei în rezolvarea problemelor sociale ale poporului asuprit şi exploatat. Prin urmare, declară credinţa „opiu al popoarelor”, înlocuieşte iubirea cu ura, iar libertatea cu tirania şi dictatura proletariatului. El respinge spiritualitatea şi astfel absolutizează nimicul în lume.Marx devine dumnezeul lumii - el, bietul Marx, care era de fapt un amputatsufleteşte, cu o concepţie îngustă şi opacă, cu venin în tot ce făcea, un om otrăvit, posedat, fanatic, limitat şi nerealist.

- Dacă marxismul e atât de obtuz, cum se explică explozia sa în lume, care uimeşte secolul şi tinde să domine?

- Marx a folosit idei majore, care pot polariza oamenii, dar care încontextul marxist au un sens degradat. Marx a speculat toate slăbiciunile lumii burgheze, care erau o realitate crudă, şi a mobilizat lumea în revoluţie. El aderutat pe mulţi prin complexitatea concepţiei dialecticii materialismului istoric.Cine nu priveşte pe Marx şi marxismul ori comunismul în duh, acela riscă să fíe tentat de marxism

Sa ne uitam deci, si la pozititiile de pe care este criticata actuala stare de fapt din tara noastra. Nu ma incanta cu nimic faptul ca am ca si comilitoni, in aceste vremuri tulburi, pe unii adepti ai teoriilor marxiste. Marx a determinat aparitia comunismului cu toate fatetele sale, inclusiv Gulagul si crimele impotriva umanitatii. Cine se face ca uita aceste amanunte comite o crima de lezmajestate la adresa Istoriei.