vineri, 26 februarie 2010

Cash and carry. Marian Sarbu si Cristian Diaconescu spre PD. Via Oprea

***

Prostitutia politica atinge, in aceste zile, cote alarmante in tara noastra. Dupa consumarea congresului extraordinar al PSD, presedintele Basescu a dat ordinul de zi pe unitate pentru destructurarea formatiunii politice de centru-stanga. Vedetele acestor zile se numesc Cristian Diaconescu si Marian Sarbu. Ambii au descoperit, subit, ca viziunea lor politica nu mai corespunde cu cea promovata de PSD.

Actiunea de emasculare a social-democratilor vine ca o razbunare in timp pentru incercarile de acelasi tip promovate de catre Adrian Nastase, atunci cand acesta se afla in culmea gloriei sale politice. Da, acum Nastase conduce PSD - ul. Da, Traian Basescu conduce de facto PD - ul. Si DA, Traian Basescu incearca o refacere a FSN - ului de la inceputul anilor '90. Noul partid-stat isi are sorgintea in cancelaria Cotrocenilor.

Miza este pe Curve. Curvele din PSD vor urma acelasi traseu urmat mai acum cativa ani de catre "patatii" din PNL. O formatiune politica intermediara, o halta obligatorie catre PD, un cvasi-purgatoriu pentru sufletele incercate ale celor care aleg "basescianismul" ca si orientare politica. Nu mai exista Stanga sau Dreapta, ne transmitea voalat zilele trecute ilustrul lingau Cotoi. Exista basescianismul, curentul politic suprem care intruchipeaza doar binele si nimic rau!

Romanul educat s-a saturat de acest mod de a face politica. Porcii au ajuns sa treaca parleazul dintr-un partid politic in altul, mai ceva ca o dama de companie, lustruitoare de bastoane prin Gara de Nord. Politica romaneasca  a devenit insalubra. Duhneste. Are dreptate Crin. "...cred că facem vedete din nişte oameni care practică în văzul tuturor prostituţia politică."