sâmbătă, 21 martie 2009

Am castigat! La treaba acum!

***


Aseara am asistat la inceputul sfarsitului unui mod de a face politica. Tipologia de conducator reprezentata de caractere precum Basescu sau Vadim isi traieste ultimele clipe. Vadim deja se regaseste in afara Parlamentului cu putine sanse si pentru europarlamentare. Basescu este pe tobogan, minciunile vehiculate de catre oamenii lui prin mass-media incep sa nu mai aibe priza la electorat.

Aseara am asistat la victoria unui liberal atipic. Nu este om de afaceri, nu se regaseste in Top 300 dar reprezinta al dracu' de bine idealurile si nazuintele liberalilor romani. Stapaneste verbul, exprimarea lui este accesibila tuturor celor interesati.

Crin Antonescu nu se aseamana cu nici unul dintre liderii PNL de dupa 1989. Radu Campeanu reprezenta tipul vechi de liberal, incapabil de comunicarea directa cu electoratul. Mircea Ionescu a reprezentat doar o solutie de avarie. O solutie de avarie care a avariat partidul prin colaborarea lui dovedita cu fosta Securitate.

Valeriu Stoica s-a ingropat in hartogarie neglijand total munca de organizare. Caracterul duplicitar al acestui om l-a facut sa apara in fata liberalilor ca un simplu pion. Al lui Stolojan...al lui Base... Cat despre Stolojan, acest om a baleiat de la Stanga la Dreapta de a ametit si el.

Tariceanu a fost un bun administrator dar nu a avut viziune. De-asemenea, nu a avut fler in asi alege colaboratorii. De la Olteanu pana la Predoiu, de la Fenechiu pana la Rusanu, toti l-au tradat.

Crin Antonescu reprezinta tipul de conducator politic vizionar, capabil de a transmite aparatului de partid ideile si dorintele sale. Inainte de toate insa, Antonescu este un bun comunicator. Empatizeaza foarte usor cu alegatorii, reusind sa isi atraga foarte multe simpatii sincere si dezinteresate.

Da, a castigat cel pe care l-am sustinut si eu! Si ma bucur pentru acest lucru. Dar euforia ar trebui sa se termine aici. De-acum la treaba. Urmeaza o campanie electorala pentru europarlamentare deloc usoara. Apoi o sa vina si prezidentialele. Testul decisiv pentru PNL. Nu victoria in sine este importanta ci scorul care va fi obtinut.

PS: dupa cum am promis, azi o sa scot imaginea cu Antonescu de pe blog. O sa reapara, asa, mai prin toamna! :)

6 comentarii:

 1. am vazut ca ai comentat un blog privitor la Petre Stoica. Am aflat ca acesta s-a stions din viatza in seara asta cred.

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu pot sa cred! Cat de sigura este informatia ta?

  RăspundețiȘtergere
 3. Am citi si eu la Tolcea. Mersi oricum pentru semnalare.

  RăspundețiȘtergere
 4. ce sa zic ... orice s-ar intampla -Sa ne apere Dumnezeu!- ca vine al naibii de repede necuratu cu criza lui sa ne ia de tot si pe toti ...

  RăspundețiȘtergere
 5. Da, dar este dureros sa te desparti de un asemenea om. Citeste-l aici, Ionut, si ai sa vezi de ce este o mare pierdere.

  http://blogulluipetrestoicasimarceltolcea.blogspot.com/2009/02/iubiri-de-bordel-sau-despre-cum-o-faci.html

  Sa imi spui ce parere ai.

  RăspundețiȘtergere
 6. Nu prea mi-a placut ... adica nu e genul meu!

  RăspundețiȘtergere