sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Miting PD in favoarea lui Basescu. Din bucataria interna de partid

***

Azi dimineata am avut de facut un periplu mai larg prin judet, plecand de la Timisoara si, ajungand intr-un final la Satchinez, unde am vizitat niste prieteni foarte buni. Intr-o prima faza a trebuit sa ajung in localitatea Banloc. Habar nu aveam, azi, la ora 7 dimineata ca in Timisoara o sa aibe loc un miting electoral regional prilejuit de lansarea in Banat a candidaturii Maritului Chel.

In fata primariei din Banloc am vazut doua autobuze ale Autotimului si o oarecare agitatie. Cobor din masina si ii intreb pe cei de-acolo: "Ce faceti aici?". "Mergem la Timisoara, la Basescu", raspunde un nene de vreo cincizeci de ani. Din vorba in vorba aflu ca toti acesti nenorociti sunt beneficiari de ajutor social, obligati de catre primarul portocaliu ca, pentru a beneficia in continuare de acel mizer venit din partea Statului, sa presteze pe post de aplaudaci la mitingul Basescului. Frumos. Nu Basescu. Vorbeam de situatiua in sine.

Pe drumul de intoarcere ajung si la Deta. Acest orasel a fost binecuvantat si el de catre Doamne-Doamne cu un primar pedist. Acelasi scenariu, cu o singura deosebire; patru autobuze trebuiau umplute cu fraierici. Un domn trecut de prima tinerete - despre care am aflat ca este vicele localitatii -se dadea de ceasul mortii simtindu-se tradat de faptul ca foarte putini oameni au raspuns apelului portocaliilor de a se prezenta de dimineata pentru a fi imbarcati catre Timisoara. Aceleasi autobuze ale Autotimului pline de postere de campanie ale Maritului Carmaci. Deh! La cate trasee a castigat Carabulea Ilie in mandatul lui Base....

Am ajuns inapoi la Timisoara. Plin de patrateii verzii prin intersectii, dirijand traficul in zona centrala a orasului. In fine, ies din oras spre Arad si cotesc prima la stanga, pe drumul catre Baile Calacea. Prima localitate: Sanandrei. Primar portocaliu, suparat si el nevoie mare ca nu mai raspunde lumea la apelurile domniei sale de a se imbarca in autobuze si a pleca catre Timisoara. De data aceasta a fost vorba de trei autobuze. Culmea. Nu erau de Autotim ci apartineau afaceristului local Nicolae Mann, un alt sponsor oficial al lui Basescu.

Aud ca se vehicula un numar de 40.000 de participanti pentru mitingul din Parcul Rozelor. Nu a fost sa fie, Tovarase! Au fost doar 20.000 de fomati. Asta e, pana si nenorocitii cu ajutor social nu prea mai percuteaza la ordinele de partid.