miercuri, 23 septembrie 2009

Geoana. Oare cat mai poate suporta omul acesta?



Caricatura de Mihai Matei

***


Mircea Geoana a devenit un fel de sac de box pentru Papasa Iliescu. Dupa scandalul cu Octav Cozmanca si scrisoarea deschisa a acestuia in care se arata deschis tarele PSD - ului condus de Geoana, iata ca nici Ion Iliescu nu il slabeste. Din postura de presedinte de onoare al PSD - ului nea Nelu ii face o caracterizare deloc magulitoare candidatului acestui partid pentru Cotroceni.

In opinia lui Iliescu, Geoana dovedeste "insuficienta experienţă şi formare politică, unele inabilităţi şi stângăci". Mda, este vorba de acelasi Iliescu care l-a "dotat" in trecut cu o porecla pentru o viata: Prostanacul. Cu o asemenea sustinere in cadrul propriei formatiuni politice este greu de inteles de ce Mircea Geoana se aventureaza in lupta pentru Cotroceni.

Foarte probabila candidatura a doctorului Oprescu va arunca in derizoriu pe candidatul asumat oficial de catre PSD. Miscarile centrifuge din cadrul partidului vor lua amploare. Alianta de guvernare cu PD - ul lui Basescu, rolul de vioara a doua pe care il joaca PSD - ul in actualul cabinet, toate acestea au darul de a indispune profund patura de jos a simpatizantilor formatiunii politice social-democrate.

Inabilitatea lui Geoana de a determina partidul sa vorbeasca pe o singura voce in aceasta campanie electorala il va costa pe acesta participarea in turul al doilea al prezidentialelor. Decontul il va plati la inceputul anului 2010.