marți, 26 mai 2009

Marea pacaleala; PSD alternativa pentru PD?!?

***

De cateva saptamani asistam la o incercare disperata a PSD - ului domnului Geoana de a scapa de eticheta de partid-remorca al PD. O parte a mass-mediei din Romania a pus botul la aceasta strategie, prezentand alegerile europarlamentare de luna viitoare ca pe o lupta titanica in doi.

Departe de a fi asa ceva, daca aceasta operatiune va avea succes vom avea parte de un sistem pervertit, incapabil de a decanta alternative pentru actualul mediu politic insalubru. Practic vom asista la o perpetuare a FSN - ului sub forma aliantei PD-PSD. PSD - ul si cu atat mai putin domnul Geoana, nu pot sa insemne altceva decat o involutie valorica a PD - ului si a lui Traian Basescu.

Mircea Geoana este cel mai constient (sau ar trebui sa fie!) de faptul ca prezenta lui in fruntea PSD se datoreaza in exclusivitate lui Traian Basescu. Alianta dintre cele doua factiuni ale FSN - ului post-revolutionar al carui factor determinat a fost actualul presedinte al Romaniei, a avut (si) menirea de al mentine pe Geoana la conducerea PSD si de a perpetua starea de anemie in care se regasesc liderii cu personalitate din acest partid.

Independenta fata de PD afisata cu obstinatie de catre actualul leadership pesedist este una iluzorie; privind realist lucrurile PSD - ul s-a bagat singur in gura lupului. De ce? Pentru ca, pentru intaia data PD - ul are toate parghiile politice pentru a scapa rapid de un partener de guvernare incomod.

Asa ca domnul Geoana poate sa ne ofere cel mult un rol artistic bine invatat. Cat despre independenta lui fata de Base, ea este sublima dar lipseste cu desavarsire. Daca PSD - ul ar fi zburat de la guvernare, in maxim o luna de zile Geoana ar deveni simplu membru de partid. In cel mai bun caz.

7 comentarii:

 1. Geana este doar o papushica manipulata, la fel ca si boculetz, de nea Basescu Marinerul. Sa se duca acasa!

  RăspundețiȘtergere
 2. Dar cei 2 agitati (Vadim si Becali)? Pe ei cine-i controleaza. Mira-m-as sa nu intre astia 2 mai ales ca Nea Gigi baga Steaua in CL prin inghitirea Urziceniului ... eu cred ca de la PD fura voturi, asa ca Geoana scapa! :D

  RăspundețiȘtergere
 3. Alegerile europarlamentare chiar sunt o lupta in doi. Campanii diferite, mesaje diferite, concurenti diferiti. Pana una alta PD-L nu ne-a demonstrat cu nimic ca poate sa conduca tara spre bine, asa cum promisese Basescu in 2004. In concluzie, reactia fireasca a alegatorului este acum de respingere a celui care a mintit.

  RăspundețiȘtergere
 4. @ Ceteriga

  Papusica? Geoana? Poate vel mult Pinocchio. :)


  @ Ionut

  Amandoi sunt obositi, trecuti, clipa lor a trecut. Imi vei raspunde poate ca si Hitler, in '33 parea terminat. Da, dar Germania de atunci nu era membra a UE si NATO pe cand Romanica actuala este.

  @ Victor

  Toti politicienii mint. Aceasta este cica arta de a face politica. Diferenta o face doza de adevar care se ascunde in spatele unor promisiuni desantate. Iar actualii doar au mintit. Nimic mai mult.

  RăspundețiȘtergere
 5. Oare avem nevoie de o dictatura in tara aceasta? Intreb asta deoarece se pare ca poporul nu mai face diferenta intre bine si rau, intre corect si incorect.Poate ca trebuie cineva sa il ia de manuta pe nenea Popor si sa ii arate calea.

  RăspundețiȘtergere
 6. @ Vitold

  Da? Si cine sa fie domnule acel rector al vietii publice si al comportamentelor cetenesti? Cum sa il desemnezi?

  De fapt aceasta este o discutie de dragul cuvintelor. Dictatura este o denaturare a spiritului civic. Nu isi are locul in Romania zilelor noastre.

  RăspundețiȘtergere
 7. Konig M19 von Rundschau27 mai 2009, 19:31

  Tot politicinii din Romania sunt expirat. Dar nu numai cei de aici. De peste tot. Anarchy rulz! That's the Future!

  RăspundețiȘtergere