sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Pentru Romania, pentru bunul-simt, cu Dumnezeu inainte!



***
Iata ca a venit si ziua cea mare, 22 noiembrie, ziua in care vom afla cei doi candidati calificati pentru confruntarea finala din 6 decembrie. Votul meu - nu mai este demult un secret - se va duce catre Crin Antonescu. De ce pentru Crin? Pentru ca eu cred cu adevarat in acest om. Cred in capacitatea lui de a coagula o formula de guvernare indeajuns de puternica incat sa poata promova masurile necesare depasirii crizei economice in care ne tot afundam de aproape un an.

In politicianul Crin Antonescu am inceput sa cred inca din vremea in care eram liberal cu acte in regula. Si acest lucru se intampla in momentul in care steaua partidului se numea Calin Popescu-Tariceanu. Am crezut in sansa lui de a prelua sefia liberalilor si nu m-a dezamagit. Nu cred ca ma va dezamagi nici maine. De ce? Pentru ca Antonescu este deja un pariu castigat. Este liderul de care avea nevoie Dreapta romaneasca in aceste momente. Este omul principiilor, este omul ideilor de larga respiratie liberala.

Ca si inteprinzator nu pot sa nu salut ideea lui Crin de a reduce taxele pentru agentii economici. Economia romaneasca este tot mai sugrumata de catre birurile tot mai impovoratoare inventate de catre "Dreapta" portocalie si Stanga cea rosie. Crin, prin programul sau economic, poate reinstaura normalitatea si in acest domeniu. Nu cred ca solutiile sunt la Basescu. Nu cred ca Geoana este capabil de a articula macar o masura cu caracter anticriza. Nici macar ajutat de catre ilustra sa Soacra.

Crin Antonescu este presedintele firesc, normal, al acestei tari. El cadreaza perfect cu tipologia necesara a presedintelui responsabil si democrat. Nu da dovada de nesimtire basesciana si inca nu a cunoscut sentimentul lasitatii si a prostiei de care ne aminteste din plin Mircea Geoana. Presedintele Crin Antonescu se situeaza perfect pe axa evolutiei unei tari, a unui popor. El vine dupa mandatele lui Iliescu si Constantinescu, doua figuri grele din politica noastra. Sincopa Basescu nici nu mai trebuie amintita. Antonescu reprezinta antiteza lui Traian Basescu.

Este tipul de lider cerebral, capabil de a avea reactii in momentele de criza.  Nu este nici Prostanac si nici Nesimtit. Este un om normal, capabil de a se comporta in conformitate cu aceasta caracteristica. Sunt ferm convins de capacitatea lui Crin de a crea.  De a crea majoritati, de a crea modele, de a crea guverne. Din aceste considerente, eu, azi, 22 noiembrie 2009 voi vota CRIN ANTONESCU. Va invit si pe voi, cei care citesc aceste randuri, sa treceti pe la urne. Votati CRIN ANTONESCU. Romania merita aceasta sansa!