sâmbătă, 20 iunie 2009

Scarba de politicienii actuali, premisa pentru cresterea extremistilor antisistem

***


Actuala stare de fapt, cu o partitura politica execrabil interpretata de catre politicienii zilei, cu o presa care si-a gasit sacul de box perfect in netotii care populeaza bancile Parlamentului, cu asteptarile tradate ale alegatorilor, toate acestea pot conduce catre o situatie exploziva.

Romanii nu mai au pe cine alege. In cei aproape douazeci de ani scursi de la momentul decembrie 1989 pe la Guvern au trecut toate fortele politice importante. Inclusiv PRM! Problema este ca mai toti acestia au dat cu batul in balta. Sau aceasta este senzatia lasata oamenilor de rand in absenta unei comunicari reale pe verticala. Poate ca au existat si momente in care politicienii au reusit sa se ridice la nivelul menirii lor dar acestea nu au fost relevate publicului larg.

Cum am spus comunicarea cu cetatenii este una lacunara. Politicienii - cu putine exceptii - dupa ce au fost alesi s-au baricadat intr-un turn de fildes lasand comunicarea pe mana presei. Presa romaneasca care este avida de senzational sau subjugata unor interese oculte. Politicienii care ajung in platourile unor emisiuni politice isi fac iluzii daca cred ca vor reusi sa spuna si altceva decat vrea moderatorul.

Romanii sunt dezamagiti. Slaba participare la vot este un prim simptom. Oamenii acestia pot deveni masa de manevra pentru exteremisti. Si cand spun extremisti nu ma refer la partidul d-lui Vadim Tudor. Nu. Vadim este controlabil. Plus ca si-a tocit dintii in douazeci de anii de politica.

Marele pericol il vom inregistra in momentul in care in politica romaneasca vor ajunge oameni noi cu discurs justitiar care nu au avut acces pana acum in cercul puterii. Sper sa ma insel si sa nu fie asa dar toate semnalele spre situatia aceasta converg.

Miron Mitrea pe culoarul catre PD

***


Interesanta emisiunea Oanei Stancu de aseara! Interesanta din mai multe puncte de vedere. Pentru mine cel mai important aspect desprins de aici este pozitionarea totala a lui Miron Mitrea, fost sindicalist cu basculanta, actual pesedist, de partea pozitiei adoptate de catre PD in legatura cu inregistrarile de la intrunirea conducerii PSD care a avut loc la Turnu Magurele.

Desi sunt adeptul democratiei interne in cadrul oricarui partid politic, in momentul in care se adopta o hotarare cu majoritate de voturi , tu, ca si personaj politic important din acel partid, nu poti sa vii si sa o critici in mod public. Ma uitam cu atentie la mimica lui Mitrea, la expresia satisfacuta care se citea pe chipul sau atunci cand Cristian Preda sau Dan Tapalaga atacau PSD - ul si pe Mircea Geoana.

Ca sa nu mai vorbesc de momentul interventiei penibilului fost primar de Bucuresti, dl. Videanu, actualmente ministru boccian, om cu onoarea nereperata dupa ce s-au facut publice inregistrarile cu pesedeii de ieri. Miron Mitrea traia cu exaltare momentele in care ceilalti sareau la jugulara sefului sau de partid.

Incredibil! Cunoastem cu totii ineptiile pe care le-a debitat prin decembrie anul trecut acest viitor pedist. Chestii cu beregate sfartecate, Geoana, insistenta...Dar de aici si pana a nu mai avea pic de respect pentru formatiunea din care, formal, inca faci parte, este drum lung.

Foarte buna prestatia prietenului nostru dl. Mihai Voicu in emisiunea de aseara. A spus niste lucruri pe care, daca eram acolo le-as fi spus si eu. De bun simt. Cristian Preda arata ca un oligofren, vorbeste precum un oligofren. Dan Tapalaga tot cu partidul in gura, recte PD, desi se crede jurnalist independent. Asta e.