miercuri, 13 mai 2009

Mitul Monica Macovei fata in fata cu dura realitate

***

Am avut proasta inspiratie sa urmaresc aseara emisiunea lui Adrian Ursu de pe Realitatea TV, Ora de Foc. Invitata realizatorului a fost arhicunoscuta doamna Monica Macovei, fost procuror ceausist pe stil vechi, actualmente tinara speranta pentru PD in lupta pentru Bruxelles.

Am fost realmente scarbit de reactiile acestei doamne la intrebarile celor trei amfitrioni. La fiecare intrebare care ii era adresata doamna Macovei - inainte de a simula un raspuns - pufaia puternic pe nas, profund indispusa de situatia in care se regasea, anume aceea de a incerca lamurirea unor probleme in care a fost direct implicata.

Imi este clar ca doamna Macovei nu stapaneste o minima diplomatie care ar fi putut-o scuti de multe situatii conflictuale in care s-a regasit de-alungul vremii. Dar dansa nu trebuie sa uite faptul ca demersul jurnalistic este pus in slujba consumatorului de media care merita macar putin respect pentru faptul ca este obligat sa suporte elucubratiile de zi cu zi ale unor politicieni in genul doamnei fost-procuror comunist.

Un episod care ne indica dublul discurs practicat de catre fosta ministresa de la Justitie a fost si acela in care realizatorii au pus-o fata in fata cu propriile declaratii date in fata unei comisii a Bundestagului german. Cu greu spusele doamnei Macovei nu ar putea fi interpretate ca fiind declaratii anti-nationale!

Insa in studioul Realitatii dansa sustinea cu tarie ca aceste declaratii sunt scoase din context. Pai ce context doamna, cand matale indemni Uniunea Europeana sa blocheze fondurile pentru Romania in absenta unor asa zise "progrese" in domeniul Justitiei? Ce intelegeti doamna prin "progrese"? Punerea in lanturi a adversarilor lui Base? Nu credeti ca cereti cam mult?

Oare cum se poate ca o asemenea persoana cu porniri paranoico-schizofrenice sa fie considerata simbol al luptei anti-coruptie din Romania? Ironie-ironie, cum iti mai bati tu joc de tara aceasta!