joi, 19 februarie 2009

Noul Scornicesti al Romaniei pediste (sau despre clanul de la Cluj)

***


Pe vremea Impuscatului recrutarea elitei comuniste se facea indeosebi in zona Scornicestiului sau, extrapoland la nivel de regiune, din Oltenia. Este un dat faptul ca micile caractere daca ajung in miezul puterii incearca sa se inconjoare de catre acoliti, subalterni sau tovarasi de actiune din zona din care provine.

Totusi cea ce se intampla acum in Romania tine de domeniul incredibilului. Accederea in fruntea Executivului a ilustrului domn Nimeni Boc a declansat o inflatie de clujeni in aparatul guvernamental. Mai toate posturile de functionari publici de rangul trei si patru (teoretic apolitice!) eliberate fortat de catre vechii ocupanti au fost ocupate de catre indivizi provenind din Clujul natal al premierului.

Aceste epurari comporta doua directii: una politica iar cealalta religioasa. Da, religioasa! 90% dintre cei adusi de catre Boc de la Cluj sunt de confesiune penticostala. Sa fie doar o coincidenta? Mi-as dori sa fie asa.

Daca ne gandim ca si DNA - ul ca si institutie este condusa tot de catre clujeni ne dem seama ca Romania tinde sa incapa pe mana unui clan. Promovarea in structurile de conducere ale Statului depinde deja de zona geografica din care provine candidatul la caftania guvernamentala.

Apetenta Bocului pentru clujeni il face pe acesta sa incalce flagrant legea. Recenta disponibilizare a tuturor membrilor Corpului de Control al Guvernului s-a facut prin incalcarea flagranta a Constitutiei. Gestul in sine este unul incalificabil. O conditie pentru ramanerea in functie a acestor nefericiti era declararea loialitatii fata de persoana primului-ministru. Penibil moment pentru politica romaneasca!

Oare cum arata o cursa Tarom Bucuresti -Cluj la final de saptamana? Cred ca in curand va fi nevoie de un Airbus A-380 pe aceasta ruta. :)