vineri, 19 februarie 2010

Razbunarea turcilor. Guvern cu Boc si Seitan











***

Ne-am tot batut cu turcii vreo cinci secole. Le-am tras-o noi, ne-au dat-o iei, o istorie comuna demna de povestit, ce mai!  Am crezut ca dupa anii 1877-1878, adica dupa Razboiul de Independenta, nu vom mai avea nimic cu ei. Ei as! Turcul tot turc. Razbunator de-a dreptul. Iata ca la aproape 150 de ani de la acel moment, blestemul lui Osman Pasa aruncat asupra romanilor prinde contur.

Oare ce simte un turc atunci cand sunt citatele numele unor membrii ai guvernului Romaniei? Boc (Cacat) si Seitan (Diavolul).  Cum ar fi ca pe premierul sarb sa il cheme Cacat iar pe ministrul Muncii, Diavolul? Am rade? Eu cu siguranta da. In fapt, in aceste zile ambii isi justifica pe deplin traducerea in limba turca a numelor de familie. Capul guvernului, se stie, e plin de materie maronie iar despre individul care se gandeste sa suspende dreptul copiilor de a primi alocatie, ce sa mai zici?

Ne meritam soarta? Eu zic ca da.

Despre Loji, Masonerie si masonasii nostrii de cartier


***
Statul comunist roman a avut o teama deosebita fata de institutia masonica. In timpul regimului comunist, de la Dej la Ceausescu, a fi Frate in aceasta fratie universala era echivalent cu inchisoarea. Foarte multi masoni, oameni de o deosebita calitate profesionala si umana, au sfarsit tragic in temnitele comuniste. Masoneria era vazuta de catre dictatura comunista ca o amenintare reala la adresa principiilor totalitarismului datorita apelului frecvent facut de catre aceasta la adresa valorilor universal acceptate ale drepturilor omului.

Dupa momentul decembrie 1989 in Romania s-a intamplat un fenomen ciudat; cei care atacau Masoneria de pe pozitii strict dogmatice comuniste, au trecut de partea cealalta a baricadei, devenind masonasii in toata splendoarea. Astfel ca, pe langa iesirea din adormire a masonilor adevarati, cei care au trait perioada interbelica, dupa 1989 am avut de-aface cu securisti, jurnalisti si absolventi de Stefan Gheorghiu, care au aderat subit la valorile Fratiei Universale.

Daca aceasta pliere pe valorile masonice este reala, atunci tot respectul pentru acele persoane. Insa, din pacate, in Romania ultimilor ani a devenit o chestie de bonton sa fi si mason. Nu conteaza loja, nu conteaza regularitatea sau iregularitatea sa, conteaza doar sa porti la reverul hainei insigna de mason. Nu conteaza ca tu nu treci pe la adunari decat din an in Pasti, important este sa se spuna despre tine in targ "Il vezi? E mason."  Demonetizarea valorilor masonice este o realitate in Romania de azi. Iri e mason. Va vine sa credeti?

Masoneria a creat Statul roman modern, iar aceasta este o realitate chiar daca unii incearca sa oculteze acest adevar. Insa de la calitatile fauritorilor de tara pana la cele ale jalnicilor masonasi din zilele noastre este cale lunga. Dar lunga rau. In mai toate lojele iregulare se practica comertul cu locuri de mason. Se poarta. Locuri de mason si locuri de veci, cele doua afaceri care inca merg in Romanica.