duminică, 26 iunie 2011

Simboluri pierdute. Azi e Ziua Drapelului României

***
Cati dintre noi cunoastem oare faptul ca azi este Ziua Drapelului Romaniei? Pe cati mai intereseaza o asemenea sarbatoare? Mai sunt receptivi romanii cu asemenea sarbatori? Mai simt ei ceva in legatura cu simbolurile nationale?

Romania isi pierde pe rand toate reperele existentiale. Acest fenomen este impulsionat de ruptura socio-politica din tara noastra,  de internationalismul imbratisat fara rezerve de catre un regim anti-national precum cel care guverneaza acum Romania. In numele aderarii la celebrele structuri euro-atlantice, ne ignoram fara minte toate simbolurile, ne repudiem trecutul, lasam privirea in jos cand vine vorba de Romania. Pentru salvarea unei atat de subrede coalitii de guvernare, ai nostrii conducatori  incheie intelegeri cu dusmanii Statului Roman. Pentru ca DA, pentru mine Laszo Tokes este un inamic al Romaniei. Nu inteleg de ce capul tarii cultiva relatii atat de stranse cu un asemenea individ. Politicianismul, setea de putere,ii fac pe actualii guvernanti sa recurga la intelegeri care vor afecta viitorul Romaniei pentru multi ani de acum inainte. 

La 26 Iunie 1848 guvernul revolutionar al lui Balcescu, Tell, Bratianu, CA Rosetti, a hotarat ca tricolorul  - rosu, galben si albastru - sa reprezinte drapelul tuturor romanilor. Esential, Romania inca nu exista ca si stat. Ce ne-a ramas peste ani? O sarbatoare nebagata in seama, bifata doar de catre politicieni prin niste mesaje scrise, insipide, incolore, in ton cu situatia in care au adus tara. Presedintele Basescu, in mesajul sau, ne spune ca romanii trec pe langa drapel "'ca pe lângă un stâlp de iluminat". Pai, dumitale esti primul vinovat pentru aceasta stare de lucruri, nu crezi? Romanismul continua sa isi dilueze sensurile chiar si in propria tara.Chiar,ce mai inseamna sa fi Român?