vineri, 17 iulie 2009

Clanizarea Romaniei. Faza nationala

***


Romania incepe se semene tot mai mult cu o societate feudala, anarhica chiar in anumite puncte. Feudalizarea a fost demarata de catre PSD in perioada anilor '90, pentru ca acum acest fenomen sa capete o amploare deosebita.

Politica de clan a luat locul incet-incet politicii normale, bazata pe existenta partidelor. Avem un clan Basescu - care tinde spre acapararea tuturor parghilor de decizie din statul roman - a carui forma de expresie in viata publica este pseudoformatiunea politica PD.

Monica Ridzi a devenit ministru doar gratie acestei apartenente la clanul prezidential. Nimic nu o recomanda in mod special pentru acest post. Doar tovarasia mutual avantajoasa cu mezina presedintelui, manechinul preferat al clanului. Aceasta clanizare va determina inclusiv ascunderea adevarului despre frauda majora de la MTS.

Tentaculele acestei caracatite ajung inclusiv in judetele aflate la o distanta relativ mare de centrul de decizie principal. Clanul, recte PD - ul, este cel care a acaparat pentru membrii sai inclusiv biletele de tabara gratuite pentru copii saraci din judetul Timis.

Desigur, asemenea clanuri exista in toata tara, la o scara mai mare sau mai mica. Momentan, reprezentativ pentru actuala stare de lucruri este clanul prezidential, cu toare ramificatiile sale. Ce nu realizam noi inca plenar este faptul ca actiunile acestor grupuri de interese excede spiritul si litera legii. Ori o tara in care legea nu este respectata devine anarhica.

Aceasta este situatia Romaniei.