miercuri, 1 aprilie 2009

Familia Basescu si violenta.De la gaozar la amenitarea cu moartea

***


Probabil ca familia Basescu nu duce lipsa de dispute fizice sau verbale. De fapt sunt absolut sigur de faptul ca declaratiile pline de venin si violenta ale presedintelui si ale membrilor familiei dansului are legatura cu atmosfera familiala intretinuta de-alungul timpului.

Basescu Traian isi permite sa ii gratuleze pe jurnalisti cu apelative degradante precum tiganca imputita, gaozar, caraghios, tonomat, toate acestea intamplandu-se chiar in timpul mandatului sau de presedinte. Toate aceste evenimente au fost aplaudate de catre jigodiile din "societatea civila" basesciana (Patapix, Liicheanu, Mihaies si alti idioti stipendiati).

Mai nou Mircea Basescu, fratele Betivanului de la Cotroceni il ameninta pe Mugur Ciuvica cu o corectie fizica. De ce? Pentru ca Grupul de Investigatii Politice condus de catre dl. Ciuvica si-a permis sa dea in vileag un smen pus la cale de catre il fratello in judetul Constanta. Atentie! Vorbim despre acelasi individ care lucra mana in mana cu Bogdan Buzaianu atunci cand fratele sau, cotroceanul, vorbea despre baietii destepti de la Energy Holding.

Ei, dar omuletul asta nu s-a oprit aici. Intr-un interviu dat ziarului "Gandul" fratele presedintelui il ameninta voalat cu moartea pe Ciuvica! Cica ii va pregati un loc de veci! Oare in ce tara traim? Ne reintoarcem la dictatura unei familii atotputernice?

Cine este aceasta familie Basescu? Cine sunt acesti nenorociti care au dreptul sa ameninte cu moartea in Romania? Tara aceasta isi poate trai acum, anul acesta, ultimele luni de democratie. Oare cineva realizeaza faptul ca atotputernicia familiei Basescu inseamna moartea societatii democratice?

Cele doua guverne ale Romaniei

***


Din postura observatorului neutru se poate vedea foarte clar falia tot mai pronuntata care separa ministerele PSD de cele controlate de PD. Dubla subordonare a ministrilor pesedisti - fata de autoritatea premierului dar si fata de interesele partidului - conduce la situatii hilare.

Recenta iesire publica a presedintelui Consiliului National al PSD Adrian Nastase fata de vizita inopinata a presedintelui Basescu la Ministerul de Interene - teoretic feuda pesedista! ne indica modul de gandire a celor care au participat la constructia acestui cabinet. Zicea Nastase: „În ceea ce priveşte guvernarea, trebuie totuşi să asigurăm o delimitare a spaţiilor de lucru în ceea ce priveşte componentele Guvernului. Nu ştiu dacă este atît de normal ca preşedintele României să vină să facă inspecţie la DGIPI, la MAI, spre exemplu”.

Cu alte cuvinte, ei cu smenurile lor si sa ne lase in pace pe noi cu ale noastre! Nastase a catalogat ca fiind "provocatoare" atitudinea lui Basescu fata de ministerele care au intrat in portofoliul PSD iar mie imi pare ca omul chiar are dreptate.

In loc sa mai dea o raita pe la Transporturile amicului Berceanu unde coruptia este in floare, presedintele are ca preocupare aproape exclusiva in ultimele zile decapitarea si desfiintarea structurilor informative din cadrul MAI. Oare simte Basescu ca este "lucrat" de baietii din acea directie?

Cele doua jumatati care compun actualul guvern devin tot mai indepartate una de cealalta. De vina sunt viitoarele alegeri prezidentiale unde Prostanacul are marea sansa de a nu se califica in turul al doilea de scrutin. PSD - ul simte nevoia unei radicalizari a discursului anti-prezidential.

Dar ce te faci cand seful partidului, Geoana, este doar un lingau basescian? Nastase vorbeste in desert cat timp Prostul conduce PSD - ul.