vineri, 7 august 2009

Un presedinte muribund politic

***


Toata lumea cunoaste faptul ca emisiunile din ciclu "Editie Speciala" de la postul public de televiziune nu reprezinta altceva decat actiuni de propaganda politica portocalie. Indiferent de numele invitatului, fie Boc fie Basescu, moderatorii acestei porcarii de emisiune nu fac altceva decat sa ridice mingi la fileu pentru cei doi exponenti ai iresponsabilitatii in spatiul politic romanesc actual.

A fost randul lui Luca Niculescu de a adresa intrebari "incuietoare" prezidentului lu' peste stricat. Cu toate ca realizatorul s-a ferit mai tot timpul emisiunii de al chestiona frontal pe El Presidente B., Basica al nostru a luat-o urat pe aratura. Ne-a vorbit despre o Romania muribunda, deja ingropata(?), ne-a impuiat capul despre ineficienta actualei guvernari, despre culpe, despre esecuri, despre groparii Romaniei.

Ciudat insa! Presedintele nu simte deloc presiunea cacatului de pe palarie. El nu se include pe lista acestor gropari. El este in afara jocurilor de interese. El a condus bine tara, doar bizonii astia nu ii apeciaza carisma, leadershipul de tip "dupa mine potopul". Presedintele este alb-imaculat, el nu a contribuit cu nimic la apropierea tarii noastre de marginea gropii (ma rog, el spunea ca suntem deja ingropati - alegerea lui!).

Da, prin absurd putem presupune ca al nost' prezident nu a favorizat nici un grup de interese in acesti cinci ani de mandat. Imi este foooaaarte greu sa cred acest lucru dar, de dragul discutiei, fie! Insa el nu a facut absolut nimic concret pentru a apara Statul in fata asaltului acestor grupuri de interese! Presedintele nu a fost un jucator. S-a dorit jucator dar a devenit arbitru corupt. Ceva in genul acelora ajunsi in lotul Penescu.

Basescu este un personaj politic compromis. Momentan nu au razbatut foarte multe amanunte in presa insa sunt ferm convins ca dupa ce acesta va parasi Cotroceniul vom cunoaste amanunte interesante despre acesti cinci ani de neagra domnie. El s-a compromis in primul rand prin faptul ca a atacat la adversarii sai politici acele actiuni pe care le-a tolerat apropiatilor sai.

Sondajele de opinie comandate de catre cercurile apropiate Cotrocenilor le dau batai mari de cap consilierilor sai. Presedintele se gaseste pe o tendinta descrescatoare si, foarte probabil el va pierde alegerile din acest an. Imaginea lui nu mai este prizata nici macar de catre cei care in 2007 formau nucleul dur al acelora care l-au reimpus la Cotroceni. Entelectualii masii au inceput sa fie usuiti de pe unde fusesera impusi pentru a castiga si ei o paine alba. Si acesta este doar inceputul!