joi, 16 decembrie 2010

Noi nu uitam niciodata!

***
Mai jos sunt numele primilor martiri ai revoltei anticomuniste din Decembrie 1989 de la Timisoara.Trupurile neinsufletite ale acestor oameni au fost carate cu autoizoterme la Bucuresti, incinerate iar cenusa rezultata a fost aruncata intr-o gura de canal. Scriu despre acest eveniment deoarece azi, 16.12.2010 se implinesc 21 de ani de la inceputul sfarsitului pentru clanul Ceausescu. Se pare ca romanii au uitat cu desavarsire sa comemoreze aceasta data. Ar fi bine sa retinem un nume, macar un nume! din toata aceasta insiruire, pentru ca acestor oameni le datoram foarte multe. Un nume!  Atat va cer sa retineti. Unul singur.
Andrei Maria
Apró Mihai
Balogh Pavel
Balmus Vasile
Bărbat Lepa
Banciu Leontina
Belehuz Ioan
Belici Radian
Kacsó Margareta
Kőrösi Alexandru
Cruceru Gheorghe
Carpin Dănuț
Csizmarik Ladislau
Ciobanu Constantin
Wittman Petru
Nagy Eugen
Ferkel Șuteu Alexandru
Florian Antoniu Tiberiu
Gîrjoabă Dumitru Constantin
Hațegan Petru
Iosub Constantin
Iotcovici Gheorghe Nuțu
Ewinger Slobodanca
Ianoș Paris
Luca Rodica
Lăcătuș Nicolae
Munteanu Nicolae Ovidiu
Miron Ioan
Motohon Silviu
Mardare Adrian
Otelita Aurel
Opre Gogu
Osman Dumitru
Radu Constantin
Sporer Rudolf Herman
Stanciu Ioan
Sava Angela Elena
Zăbulică Constantin
Zornek Otto

si inca 4 cadavre ramase neidentificate.

6 comentarii:

 1. Romanii nu au uitat. Insa linia generala e axata pe data de 22. Mai un pic, si vom citi in carti cum Lazlo Tokes a locuit in Bucuresti, si de acolo a inceput Lovilutia, bineinteles, de catre Ilici Bergovici. Care cu copita lui KGB-ista le-a facut pe toate...

  RăspundețiȘtergere
 2. Uitarea nu ar fi doar o întinare a memoriei acestor oameni, ci şi o cale către repetarea acestor evenimente...

  RăspundețiȘtergere
 3. Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca in pace. Datorita lor avem acum libertatea cuvantului si a constiintei, doar atat pentru ca mai mult nu am fost in stare in 21 de ani sa construim si nici sa dezvoltam. Suntem liberi si foarte saraci si inca raul nu a trecut.
  Nicolae.

  RăspundețiȘtergere
 4. @LaMargineaNoptii

  Din pacate traim epoca in care albul este vazut ca fiind negru si viceversa. Si e vina noastra, in primul rand. Alege-ti cu grija stapanii, spune o vorba inteleapta. Ti se pare ca am fost intelepti in acesti 21 de ani?

  RăspundețiȘtergere
 5. @Paul-Sorin Tiţa

  Pe romani nu ii mai cred in stare sa se ridice in fata nedreptatilor, sunt mult prea vegetali, vorba Anei Blandiana.

  RăspundețiȘtergere
 6. @Nicolae

  Adevar spui. In acesti ani scursi de la acel moment de decembrie 1989, noi nu am fost in stare sa articulam un proiect de stat. Cum ar trebui sa arate aceasta tara peste alti douazeci de ani? Am fost vreodata, oare, curiosi sa ne facem o proiectie in termeni de decenii? Fernand Braudel ne-a demonstrat ca Istoria opereaza prin prisma perioadelor lungi din istoria civilizatiilor. Cum ne vor judeca urmasii?

  RăspundețiȘtergere