miercuri, 10 februarie 2010

Nesimtirea - insusirea principala a guvernarii Basescu/Boc. Dar mamaliga nu explodeaza niciodata...


***

Remuneratii de sute de mii de euro pentru fidelii PD - ului si ingroparea anticomunismului manifest prin inlaturarea lui Marius Oprea din fruntea institutului care se ocupa cu studierea crimelor comunismului.  Cam acesta este meniul pe care l-a pregatit romanilor in aceasta saptamana cuplul de trista faima Boc-Basescu. Da, cei care au crezut orbeste in Basescu sunt rasplatiti cu sute de mii de euro prin numiri in consilii de administratie la institutiile in care Statul mai detine inca participatiuni.

Este cazul mormolocului Ionut Popescu, este cazul Idiotului Marcel Hoara...si inca cateva sute precum ei. Da, discursul privind reducerea cheltuielilor de stat este doar un prelungit bla-bla in care, se pare, ca aceasta putere aleasa de romani mai crede doar ca intr-un instrument de propaganda. Adevarul gol-golut este acela ca Romania ca si tara, se gaseste aproape de falimentul generalizat. Gestiunarea crizei de catre acesti Inapti, a condus la contractarea de catre tara noastra a celei mai marii datorii financiare din istoria tarii.

Romanii si-au dat tara pe mana unei gasti de lacuste infometate. Spolierea Bugetului va fi asociata  - mai ales de-acum inainte - cu incercari disperate de a oculta trecutul. Primul pas il constituie inlaturarea lui Marius Oprea.Comasarea Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului din România cu Institutul Naţional pentru Memoria Exilului Românesc - de aici rezultand Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc - trebuie interpretata exact in aceasta cheie.

Gunoaiele intelectualiste gen Tismaneanu, Mihaies, Patapievici si ceilalti care se dau mari anticomunisti - in realitate traind cu frica in san de teama unor deconspirari reale - s-au pus cu totul la dispozitia Presedintelui pentru ai cautiona acest gest. Spun Presedinte deoarece sper ca nu credeti ca initiativa inlaturarii lui Oprea ar veni de la Boc. Nuuuuu. Niciodata. Grav este faptul ca, in Romania, nimeni nu a avut initiativa de a strange semnaturi in favoarea lui Marius Oprea. A trebuit sa vina Herta Muller, laureata a Premiului Nobel, pentru a initia acest protest impotriva discretionarismului de sorginte securistica. Jalnica societate civila mai avem si noi!

Romanii sunt un popor vegetal, spunea candva Ana Blandiana. Mamaliga nu explodeaza niciodata, am zice noi.  Adevarat.