luni, 30 martie 2009

Basescu langa Piturca - imaginea loserilor

***


Basescu se gaseste in campanie electorala de vreo cinci ani. Asta o cam stim cu totii. Incercarile lui de a-si asocia propria imagine cu evenimente sau intamplari fericite pentru romani se pare ca i-au jucat o festa la sfarsitul saptaminii trecute.

Mizand pe victoria Romaniei la Constanta in fata Serbiei, punand presiune pe presa pentru ca aceasta sa reliefeze exact zbaterile sufletesti ale presedintelui-suporter, Basescu a reusit contraperformanta de a fi identificat de catre electorat in postura cioclului, a celui care conduce mortul pe ultimul sau drum.

Cu siguranta ca nu aceasta era desfasurarea de fapte dorita de catre strategii de campanie de la Cotroceni. Dar...asa este in fotbal. Mingea e rotunda - spune o expresie in limbajul de lemn al comentatorilor sportivi.

Acum Basescu nu poate decat sa suporte o apropiere a imaginii sale de cea a lui Victor Piturca, barbugiul ajuns selectioner al echipei nationale de fotbal. Dar barbugiu a fost si actualul presedinte la viata lui, nu-i asa? Atunci, de unde nepotrivirea?