miercuri, 18 noiembrie 2009

Si s-a facut zid in jurul Prostanacului: Hrebe, Gigi, Vadim, Gusa



***
Ca Prostanacul nu prea stapaneste verbul limbii romane, o stiam. Ca nu prea le are cu oratoria, si acest fapt ne era cunoscut. Ca nu prea are priza la multimi, si acest lucru ne-a fost devoalat. Dar sa refuzi sa te intalnesti cu principalii contracandidati (Crin, Base si Oprescu), incercand sa diluezi discursurile preopinentilor prin introducerea in ecuatie a celebrilor cautatori de derizoriu Gigi Becali si Corneliu Vadim Tudor, da, trebuie sa recunoastem ca doar stafful Prostanacului putea recurge la aceasta gaselnita.

Mecanismul gandit de Hrebenciuc este unul foarte pervers; la convocarea lui au raspuns rapid creatia sa, Jiji Becali, si ultraenciclopedistul pseudonationalist Corneliu Vadim Tudor. Ma rog, de la inaltimea celor trei procente detinute de acestia, era de la sine inteles ca ei nu puteau rata aceasta ocazie. Numai ca prin acest subterfugiu timpul rationalizat acordat fiecaruia dintre candidati era mult mai comprimat. Cine castiga din aceasta actiune? Evident ca cel mai slab candidati dintre cei "mari", Papusa Mircea.

Numai ca, atat stafful lui Crin cat si cele ale lui Oprescu si Basescu,  au sesizat din timp aceasta manevra tipica pentru Hrebenciuc, lasandu-l in offside pe Prostanac. Pentru ca offside se cheama situatia ingrata in care trebuie sa compari pe postul national de televiziune alaturi de penalul Gigi Becali si nationalistul de opereta Vadim Tudor. Asa ca Hrebe si-a extras Prostanacul din poarta televiziunii si a plecat acasa. Injurand, binenteles!

Si eu as fi trist in locul d-lui Hrebenciuc; dupa ce a aranjat toate apele cu mai vechiul  cirac, Alexandru Sassu, iata ca vin niste baieti mai inteligenti si sesizeaza toata tarasenia. Prostanacul ramane tot nedus la "confruntari", confirmand inca odata ipoteza ca un asemenea om, condus de catre o gasca de profitori notorii ai tranzitiei in frunte cu Hrebenciuc, nu are ce cauta in fruntea Statului Roman. Imi este deja teama de situatia in care un asemenea om, atat de usor manevrabil, ar ajunge presedintele Romaniei.

Mircea Geoana este o persoana slaba, fara vointa, fara charisma, fara idei. Nu poti sa ajungi presedinte doar prin intermediul relatiei intermediate de catre activisti cu alegatorii.  Ce se va intampla? Nu stiu. Insa pe zi ce trece realizez tot mai clar faptul ca Mircea Geoana nu poate fi o alternativa la Traian Basescu. Ar fi strigator la cer.