luni, 26 octombrie 2009

Agentul haosului. Basescu si anarhismul de stat

***


Romania a devenit o tara neguvernata. Surogatul de guvern care gireaza fara legitimitate politica afacerile curente ale Statului a devenit o excrescenta maligna pentru intreaga tara. Mai putin, desigur, pentru profitorii actualei stari de fapt. Cel care patroneaza aceasta situatie haotica este chiar presedintele in functie al Romaniei, Traian Basescu.

In perspectiva alegerilor de la sfarsitul lunii noiembrie, Cotroceniul a preferat mentinerea in functie, la limita Constitutiei, a unui guvern total favorabil actualului sef al Statului. De ce afirm acest lucru? Pentru ca sunt foarte putine sanse ca executivul propus Parlamentului spre aprobare de catre dl. Croitoru sa intruneasca majoritatea voturilor deputatilor si senatorilor, in conditiile in care avem de-aface doar cu un cabinet Boc 2 semiremaniat.

La ora aceasta, principalul promotor al actiunilor antistatale in Romania este chiar presedintele in functie. In inconstienta sa, dl. Basescu este gata sa sacrifice intreg sistemul institutional al tarii pe altarul celui de-al doilea mandat prezidential. Reciteam mai zilele trecute romanul stiintifico-fantastic al lui Norman Spinrad intitulat "Agentul Haosului". Pentru cei care inca nu l-au citit, este vorba de o Fratie a Asasinilor care se ghideaza in intretinerea Haosului din scrierea lui Gregor Markowitz intitulata "Teoria entropiei sociale".

Factorii aleatorii sunt considerati a fi toti potentialii agenti ai Haosului. Naratiunea surprinde prin deznodamant. Arkady Duntov, vicepresedintele Federatiei, este el insusi un exponent activ al ideilor lui Markowitz, profesate in intimitatea intalnirilor cu membrii confreriei Asasinilor. Pentru Romania anului 2009 dl. Traian Basescu este un agent al haosului. Asemenea personajului imaginar Duntov, Basescu - desi ar trebui sa fie exponentul Ordinii - nu este altceva decat un staruitor anarhist in haine de presedinte.

Romania se gaseste la fundul sacului. Se impun masuri urgente pentru a se mai salva ceva din cresterea economica sustinuta pe care a trait-o tara noastra intre 2003 si 2008. Basescu este incapabil de a inspira asemenea masuri. Balcanismul politic promovat de catre Actualul ne-a dus pe marginea prapastiei. Pentru viitorul acestei tari, trebuie sa intram in 2010 cu un alt presedinte.