Se apropie cu pasi repezi data alegerilor parlamentare, programate la inceputul lunii decembrie. Este de inteles deci ca cei cu ambitii de reprezentanti ai vulgului in Parlamentul de la Bucuresti, sa inceapa sa agite apele prin diferitele circumscriptii electorale sau filiale de partid, aruncand pe piata diferite zvonuri, informatii incomplete sau miciuni pur si simplu. Daca in plan local aceste evenimente sunt oarecum ciclice, ele nemaisurprinzand multa lume, ecuatia desemnarii candidatilor este complicata prin amestecul direct al conducerilor centrale ale mai tuturor formatiunilor politice in impunerea brutala a unor oameni necunoscuti pe plan local, indivizi care reprezinta un alt tip de Agamita Dandanache si nimic mai mult.
Cum altfel putem interpreta impunerea de catre conducerea centrala a PNL a ilustrului necunoscut Beni-Oni Ardelean, de loc din Hunedoara dar care isi face veacul prin Bucuresti, pastor baptist, dar si cadru didactic la Institutul Teologic Baptist din Capitala. Ce poate reprezenta acest domn pentru judetul Timis? Nimic. Faptul ca te bati porceste pe burta cu Crin Antonescu si pastoresti o gasca irationala din punct de vedere politic, capabila de vot in bloc la comanda potrivita venita de la pastor, nu te califica ca pe un candidat viabil in acest judet. Plus ca si treaba aceasta cu votul politico-confesional este deja deja perimata, mai toate partidele atragand in randurile lor lideri ai sectelor neoprotestante. Si atunci ce cauta acest domn ca si candidat intr-un colegiu din judetul Timis?
PDL defileaza in judetul Timis cu insusi presedintele acestei formatiuni politice, Vasile Blaga. Inca nu se cunosc imprejurarile care au determinat aceasta orientare, in conditiile in care Buldogul detinuse la un moment-dat conducerea organizatiei PDL Bucuresti. Probabil ca prietenia cu Ostaficiuc a avut un anumit rol. Vasile Blaga mai este recomandat si de faptul ca anii studentiei i-a petrecut la Timisoara, in bancile amfiteatrelor Politehnicii. Desigur, in acest moment nimic nu apare a fi batut in cuie, insa semnalele sunt absolut ingrijoratoare pentru judetul Timis.
Modulul de reprezentare parlamentara creat pentru acest spatiu ne face sa alegem - ca intotdeauna in ultimii 22 de ani, de altfel - intre doua rele, sa dicernem iarasi raul cel mai mic. Timisul este posesiunea privata a politicienilor aciuati la Bucuresti, in conducerea principalelor formatiuni politice ale tarii. Ei impun candidatii, ignorand aproape cu desavarsire varfurile politice locale, capabile de a duce o politica in consonanta cu aspiratiile locuitorilor acestor meleaguri. Timisul este un gigant economic la nivel national, incapabil insa de a deveni si unul politic. Clujul a reusit sa faca acest lucru, facand fronda transpolitica pentru promovarea intereselor locale. In Timis avem politicieni mult prea neinsemnati...