joi, 10 septembrie 2009

Gudurandu-se langa stapani, Radu Moraru cere jurnalisti in lanturi

***


Preluand discursul la adresa jurnalistilor incomozi promovat de catre idolul sau Traian Basescu, iata ca Radu Moraru (da, baietelul acela cu pete a la Cornel Dinu care isi face veacul prin televiziunea Paunestilor!) pluseaza la spusele prezidentiale; vrea ziaristi dupa gratii!

Intr-o emisiune din lunga serie de emisiuni ce vor urma in care invitati vor fi doar cei care il ling intre buci pe presedinte, Radu Moraru spunea textual: "Domnul Emil Boc, ocupaţi-vă puţin de curăţenia în zona aia, mai multă fermitate. Vrem nişte băieţi de ăştia arătaţi cu lanţuri. Vă spuneam de acel tânăr. Care sigur, nu e tânăr, că omul e trecut de o vârstă, dar are chipul lui angelic, şi e vorba de un băiat, îi spunem Victoraş."

Da, ati dedus corect. Invitatul in fata caruia Raducu al nostru isi sustinea acest punct de vedere "jurnalistic" era insusi premierul Romaniei, profesorul de constitutionalism de la Universitatea din Cluuuuuj, Emil Boc. Care Emilut mai ca nu isi cerea scuze "nasului" pentru faptul ca inca Victor Ciutacu (caci despre el vorbea acum Radu Moraru) nu este intemnitat.

Nu sunt de-acord 100% cu tot cea ce spune Victor. Ba chiar in unele puncte gandim altfel (cel putin asa deduc citindu-i blogul). Insa de aici si pana a i cere arestarea este cale lunga. Victor a deranjat enorm de tare cuibul de viespi numit PD. Am vazut acest lucru in doua reactii relativ recente ale lui Boc. In prima dintre ele premierul de la Cluuuuj l-a injurat romaneste pe ciutac. Iar in emisiunea lui Morar se vedea clar din reactiile lui ca regreta ca nu are puterea de al incarcera pe incomodul Victoras macar asa, 2-3 luni.

Intr-un stat normal, intr-o societate matura din punct de vedere civic, luari de pozitie precum cea a lui Moraru ar fi fost aspru combatuta. Dar traim in Romania...