duminică, 26 septembrie 2010

Haideti sa renuntam si noi la serviciile lor!

***

Dupa ce in cursul zilei de ieri s-a facut publica optiunea lui Traian Basescu de a renunta la serviciile de escorta ale Politiei Romane iata ca azi, deloc surprinzator pentru mine, si premierul Boc isi anunta public intentia de a copia gestul  presedintelui. Aceste gesturi reprobabile creaza insa niste precedente periculoase.  In primul rand, pentru prima data in istoria Romaniei, autoritatile politice ale statului intra in conflict direct cu fortele de ordine, cele insarcinate cu supravegherea aplicarii legii in tara. Acesta este rezultatul votului dat cu curul in decembrie 2009. O tara care se gaseste in mainile a doi pacalici, doua caricaturi nereusite.

Practic, in acest moment, Basescu & Boc se gasesc in conflict tocmai cu institutiile care au sarcina legala de a impuine cetatenilor respectarea actelor legislative emanate dinspre Parlamentul controlat de coalitia PD-UDMR-Izmenari. Este incredibil ce se intampla in aceasta tara. In loc sa isi asigure intru-totul concursul total al acestor institutii, acesti vagabonzi care paraziteaza conducerea tarii decid sa renunte unilateral la serviciile lor. Care este exemplul pe care il dai poporului, Basescule? Cum poti sa vorbesti de Constitutie si constitutionalism, Bocule?

Cred ca romanii, in acest moment, sunt intru-totul indreptatiti sa recurga la miscari de nesupunere civica fata de autoritati. Din moment ce insusi presedintele si premierul fac pipi pe institutiile legitime ale Statului, atunci si cetatenii au tot dreptul de a refuza sa se supuna unor autoritati politice incapabile de-a le asigura minimul necesar subzistentei. Si ar mai fi un motiv: noi, cetatenii consideram ca cuplul Basescu-Boc ne jigneste zilnic prin infatuare si masuri injurioase la adresa marii majoritati a romanilor. Vorbesc in numele a 83% dintre cetatenii acestei tari care nu se regasesc deloc in politicile promovate de catre acesti nenorociti.

Pai nu din cauza jignirilor din cadrul mitingului Politiei au renuntat Basescu si Boc la doua institutii fundamentale ale statului de drept, Politia si Jandarmeria? Pe acelasi considerent, al jignirilor repetate, noi, cetatenii acestei tari avem tot dreptul de a renunta la acesti doi pacalici si la institutiile pe care le reprezinta, atat timp cat ei exercita aceste magistraturi. Nu credeti?

12 comentarii:

 1. Dacă am putea, am face-o de alaltăieri :)) Este puţin mai greu să scăpăm de ei, însă nu văd de ce nu am protesta întorcându-le dosul, de exemplu, de fiecare dată când ne aflăm prin prejma lor.

  RăspundețiȘtergere
 2. Paul , parerea mea este ca suntem destul de aproape de momentul in care Basescu si compania vor fi expediati in Istorie. Presedintele a deschis prea multe fronturi, este imposibil sa castige toate bataliile. Sunt ferm convins ca din primavara viitoare alta va fi situatia pe scena politica romaneasca. Basescu nu mai are subiecte iar daca nu ar exista coteriile politice usor de banuit dintre Putere si unii reprezentanti ai Opozitiei, presedintele ar fi demis in maxim o luna. Se negociaza insa, pentru a contracara sumele aruncate in parlament de pedistii in vederea blocarii oricei initiative in acest sens.

  RăspundețiȘtergere
 3. saracul Basescu, imi va fi mila de el. fara politie va sta si el la semafor + ca si SPP-istii au cu 25% salariile mai mici, deci cand vor striga toti ... iesi afara javra ordinra!, cine-l va mai apara?

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu cred ca cineva si-ar dori cu adevarat in tara aceasta martirizarea lui Basescu. Nu. Basescu trebuie inlaturat exclusiv prin mijloace constitutionale, cele cuprinse in legea fundamentala, cea pe care face pipi Basescu de cinci ori pe zi.

  Realmente nu cred ca SPP - ul va avea prea mult de lucru cu el...se va ascunde in palatul mult iubit, unde nu ii va mai avea nimeni treaba. Gestul facut insa la adresa Politiei va avea urmari si in anii care vor veni. Nici Blaga, nimeni, nu va mai reusi sa ii organizeze un referendum cu rezultat cunoscut fara aportul Politiei. Fatala greseala!

  RăspundețiȘtergere
 5. Muie la iehovisti, mormoni si atei!

  RăspundețiȘtergere
 6. Despre renuntarea la serviciile celor doi cumetrii vom mai auzi noi, acusica, la iarna. Chestia cu politia s-ar putea sa il coste nitel mai mult decit crede acum. Mai mult de tot, chiar. Iar de spre mijloace constitutionale de-a scapa de ei...ma tem ca, legislativ vorbind, aceasta cale e in curs de inchidere. Naspa.

  RăspundețiȘtergere
 7. Este nevoie de o presiune a strazii fantastica pentru ai determina pe putrezii astia sa lase guvernarea. Nu cred ca Romanii sint in stare sa faca greva mai mult de 48 de ore. Dar, sa vedem pana unde se va ajunge cu disperarea.

  RăspundețiȘtergere
 8. @La Marginea Noptii

  In alte state s-a putut. Va mai aduceti aminte de scandalurile politice marca Wylly Claess din Belgia? Si era tara membra a Uniunii Europene. Dar de Romano Prodi in Italia? Tot tara UE. Precedente exista, mai ramane sa vedem daca chiar exista si vointa politica.

  RăspundețiȘtergere
 9. @ Money

  In iarna disperarea va fi la cote maxime. Stii si tu, in Timisoara intretinerea, apa calda, caldura, toate s-au scumpit cu 50% in conditiile in care multora li s-au amputat salariile. Iar in restul tarii situatia nu este cu nimic mai breaza.

  RăspundețiȘtergere
 10. Sa renuntam la serviciile lor.... Cum? Cred ca toti cautam o solutie in acest sens!

  RăspundețiȘtergere
 11. @Florentin

  Exact prin mecanismele care s-au aplicat si in alte tari europene. Exista mijloace de atac impotriva celor incompatibili cu o anumita demnitate. Nu suntem singuri sub soare si nu descoperim noi acum America. Chiar cred ca este posibil, in conditiile in care in randurile Opozitiei politice va exista VOINTA!

  RăspundețiȘtergere