luni, 27 septembrie 2010

O demisie de onoare care face rau Romaniei

***
Am mai avut prilejul sa o spun pe acest blog dar ma repet; dintre toti pedistii de prim-plan care s-au perindat din 2004 incoace pe la Guvern sau in Parlament, singurul care nu cadra cu postura de basescian tampit a fost Vasile Blaga. Buldogul stie administratie, stie sa conduca , a stiut sa se faca eficient in oricare dintre functiile politice au ba pe care le-a ocupat.  Si mai exista un amanunt pe care multi l-au trecut cu vederea prin prisma apartenentei lui Blaga la PD: acest om are coloana vertebrala, este vertical in orice situatie, nu s-a compromis niciodata in starea de molusca, atat de familara activului de cadre de prim esalon al PD - ului.

Basescu a vazut in Vasile Blaga exact cea ce el nu este; administratorul perfect care tace si face. In Bucurestii primarului Basescu se urla zilnic contra PSD - ului dar nu se facea absolut nimic din punct de vedere edilitar. Ori Basescu uraste acest gen de om, asezat, calculat, capabil de travaliu intens, destupat la minte, capabil de a extrage bunele idei si din zonele nefamiliarizate cu doctrina basesciana. Un amanunt deloc de neglijat: Ministerul de Interne este singură instituţie din România care a reuşit să absoarbă 100% fondurile europene, peste 600 milioane de euro. Asta in conditiile in care media accesarii fondurilor de la UE disponibile pentru Romania este de doar 15%.

Prin demisia de onoare a lui Vasile Blaga, Romania ca si tara pierde cel mai mult. Probabil ca viitorul titular de la Interne si Administratie se va alege dintre favoritii Elenei Udrea. Cotroceniul isi va numi acolo un fidel, capabil de a  manari rezultatele unui eventual referendum privind demiterea lui Traian Basescu. Poate vom avea parte acolo de Gabriel Oprea, seful mafiei personale a lui Adrian Nastase, dupa expresia d-lui Basescu. Sau poate "europeanul" Cristian Teodorescu va fi fericitul inlocuitor al d-lui Blaga? Cine poate stii acum.

In urma lui Blaga raman rezultate. Stacheta este ridicata foarte sus pentru inlocuitorul acestuia. Insa sunt gata sa tin un pariu: viitorul ministru va rezista in functie maxim pana in ianuarie-februarie. Se baga cineva?

13 comentarii:

  1. "Buldogul stie administratie, stie sa conduca , a stiut sa se faca eficient in oricare dintre functiile politice au ba pe care le-a ocupat."
    Fabulos si siderant!
    Asa vorbeste un blogger indepedent despre un mafiot, fost sef de vama imbogatit din spaga.
    Un mafiot care i-a organizat mafiotului basescu realegerea pe baza de frauda.
    Un mafiot care spune ca-s prea multi politisti ptr ca vrea sa-i inlocuiasca cu badigarjii firmelor lui ginerica-sau.
    Un mafiot in timpul mandatului caruia siguranta publica si rutiera au cazut la cote inimaginabile, sub care e imposibil de coborit.
    Dar, n'asa, tzutzereala bloggerista de partid cere ca uneori sa maninci cacat exact ca un politician.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cica bursa zvonelilor il dau ca inlocuitor al lui Blaga la Interne pe Frunzaverde. Ai sanse cu ce spuneai acum vreo luna-doua. A casut asta la pace cu Piratu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma gandeam ca la mitingurile urmatoare sa folosim lozinci cu cuvintele presedintelui si anume gaozar si tiganca imputita si deci putem combina si sa strigam gaozar imputit sau pentru ca a zis ca scoala face tampiti,putem spune tampit imputit.

    RăspundețiȘtergere
  4. aici nu-s deacord. blaga e zero barat ... pana la urma a fost nimit politic acolo, nu l-a votat nimeni ca ministru. sa nu uitam ca nu l-au vrut bucurestenii primar, de ce l-ar vrea romanii!?

    blaga e in politica de 20 de ani si e un hot tacut, atat!

    RăspundețiȘtergere
  5. N-a fost sa fie Frunzaverde desi era mult mai bine. Igas? Uite-te pe blogul lui Lilick de ce este in stare.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Anonim 2

    Cred ca in perioada urmatoare o sa tot auzim lozinci noi antibasesciene. La scornit sloganuri suntem chiar buni.

    Cred ca gaozar imputit deja este.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Ionut

    In acelasi timp bucurestenii l-au votat pe Basescu...de doua ori. Iar acum au un primar de te lasa mut la fiecare a treia fraza. Bucurestenii aveau mult mai mult de catigat cu Blaga primar.

    RăspundețiȘtergere
  8. In privinta lui Blaga, nu ma pronunt. Dar, zici ca urmatorul ministru de interne, in speta Igas, ar putea sta pana in ian-febr.? Maiculita-mama! Pai, asta inseamna, probabil, ca intreg guvernul Boc sa mai stea pana atunci ... Ce dracu', asta-i Matusalem? Pana saptamana viitoare ar fi mai potrivit.

    RăspundețiȘtergere
  9. Adrian, la cate compromisuri si coterii intre Putere si Opozitie am asistat in ultimul timp, nu cred, sincer, ca o motiune de cenzura ar duce, acum, la caderea guvernului. PSD - ul vrea doar bani, nu are interes sa dea jos un cabinet care incaseaza doar de vreun an de zile si este capabil sa suporte cu stoicism efluviile verbale ale ciracilor lui Ponta si Nastase. Acest guvern va fi inlaturat exclusiv de o revolta a maselor. Iar aceasta revolta puternica, capabila de a tranti un guvern, nu este de asteptat pana in iarna.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu stiu in ce masura, de fapt, demisia lui Blaga nu a fost, in realitate o ocazie perfecta de-a scapa de vremurile care urmeaza. (BTW, o sa adaug acest blog la blogroll, cu permisiunea dvs.)

    RăspundețiȘtergere
  11. Mi se pare foarte deplasata orice afirmatie care il plaseaza pe Blaga drept cel mai bun ministru de interne. Totusi argumentatia cum ca e un as in administratie nu tine. In timpul mandatului sau totul a ramas exact ca inainte de el. Aceleasi relatii bazate pe pile si numiri dubioase, internele au ramas aceleasi chiar daca le mai fardeaza UE cu cate un fond necesar aderarii la civilizatie. Deci, a fost ca toti cei fosti si la cum se arata, ca toti cei care o sa vina.

    RăspundețiȘtergere