miercuri, 9 mai 2012

Sa ne tragem organul prin democratie...

***
Nici nu s-a instalat bine la putere guvernul PSD (nu ma luati cu USL pentru ca PNL si PC sunt doar de umplutura pe acolo)  ca au si revenit baietii la practicile atat de cunoscute din vremea guvernarii Nastase. Acum cand se gasesc pe cai mari, astia au inceput sa rationeze exact pe baza premiselor atat de criticate de noi, atunci cand ele erau luate ca si motive de dezbatere de catre PDL si Traian Basescu. Ultima idiotenie este aceasta cu votul uninominal pur, legea care il impune trecand deja de Senat.

Cand PDL parea inexpugnabil si aducea aceasta propunere in dezbaterea publica, mai toti astia de formeaza acum hardughia politica numita USL sareau de cur in sus mai ceva ca puricii. Ca e rau, ca e antidemocratic, ca nu se vizeaza altceva decat perpetuarea PDL la putere, etc.Da, dragii mei, aveati perfecta dreptate, exact acest lucru se urmarea de catre pedelistii d-lui Basescu. Doar ca acest amanunt nu actioneaza ca o circumstanta atenuanta pentru faptul ca voi, opozitia de pana mai ieri, acum, ajunsi la guvernare, sa perpetuati exact aceleasi amenintari la adresa brumei de democratie care exista in tara noastra. Nu se poate ca milioane de voturi exprimate de catre cetatenii acestei tari sa nu aibe corespondenta in componenta politica a Legislativului. Acel tip de parlament rezultat in urma unui asemenea abuz nu ar avea legitimitatea ceruta de catre legea electorala. Parlamentul trebuie sa reflecte fidel optiunile politice liber exprimate de catre cetatenii romani si nu jocurile de culise care merg paralel cu democratia reprezentativa.

Daca pozitia PSD - ului este una de inteles, care se circumscrie exact visului mai vechi de a da Romaniei un sistem politic bazat pe doua partide mari, nu am cum sa inteleg orbirea PNL - ului si a lui Crin Antonescu, in special, cel care cedeaza continuu in chestiunile majore, in favoarea PSD si, indirect, in favoarea lui Traian Basescu. Din acest punct de vedere PNL "beneficiaza" la ora aceasta de cea mai inepta conducere politica din intreaga perioada post-decembrista. Oameni care nu vad mai departe decat ziua de azi au ajuns sa ia decizii in numele partidului. Dar, atunci cand e sa iti sapi singur mormantul...