joi, 9 iulie 2009

Tinerii in politica - o mare dezamagire

***


Privesc cu mare tristete modul de exprimare al politicienilor de pana in patruzeci de ani, oameni pe care ii consideram inca tineri, in politica romaneasca. Indiferent de partidele pentru care presteaza, indiferent de momentul intrarii lor pe aceasta scena, cu putine exceptii tinerii au dezamagit.

Au dezamagit in primul rand pentru faptul ca au acceptat prostitutia ca mod de avansare pe treptele ierarhiei de partid. Cand vorbesc de prostitutie fac referire la sensul larg al acestui cuvant; de la prostitutia intelectuala pana la prostitutia de ordin sexual. Si exemple in acest sens avem cu nemiluita.

Au dezamagit deoarece au acceptat compromisul cu un sistem de valori care a corupt generatii la rand. Daca pui un mar rosu intr-un cos de mere stricate intotdeauna marul rosu va fi acela care se va strica si in nici un caz fructele stricate nu se vor inrosi. Aceasta este doar o iluzie.

Cazul Ridzi este expresia cea mai concludenta a actiunilor acestor daunatori tineri in politica din Romania. Acestia, ajunsi in viata publica sub protectia unor patroni spirituali de o moralitate indoielnica, nu fac altceva decat sa perpetueze un sistem bolnav in care non-valorile ne sunt servite sub forma de exemple pozitive.

Ma simt trist cand vad care sunt persoanele tinere care au "reusit" in politica. Ma simt gol cand vad animale precum BOUreanu sau Ridzi vorbind. Raman mut cand vad ca EBA reprezinta tara mea in Parlamentul European. Peroratiile tinerei doamne Alma Anastase trezesc in mine doar sictirul.

Oare este reprezentat cu adevarat tineretul in viata politica? Sau este vorba doar de manipulare?