duminică, 7 martie 2010

Gata, oameni buni! Ajunge cu vorbaria goala. La treaba!


***
Ratiunea si instinctul de conservare au invins la recent incheiatul congres al PNL. Crin Antonescu a fost reconfirmat cu o larga majoritate in fruntea partidului, asumandu-si, alaturi de echipa propusa de el, propulsarea formatiunii politice liberale la 30% din optiunile romanilor. Este un obiectiv tangibil cu conditia ca reconstructia partidului sa inceapa de la baze, adica de la organizatiile locale, judetene, orasenesti sau comunale.

Fara indoiala ca este necesar sa ai in fruntea partidului un lider cu charisma, capabil de a atrage noi asepti. Insa rolul major, determinant in atingerea obiectivului propus il va detine organizatiile locale, cele mai apropiate de cetateanul votant. Sper ca delegatii prezenti la Congres, veniti din toate judetele tarii, au inteles viziunea liderului. Acum trebuiesc organizate alegeri in toate filialele judetene, alegeri in care cei care s-au raliat proiectului Antonescu sa preia fraiele organizatorice. Nu este timp de pierdut, numai la anul nu este 2012!

In incheiere voi da un raspuns si aici unui prieten care m-a intrebat azi ce parere am, a iesit intarit sau slabit PNL - ul dupa acest congres? Liberalii au iesit mai puternici si mai uniti ca niciodata dupa aceste doua zile de dezbateri. De ce? Pentru ca linia impusa de Antonescu se dovedeste a fi impartasita de marea majoritate a liberalilor. Ajunge doar sa amintesc ca tristul personaj care poarta numele de Catarama, nu a reusit sa adune nici macar treizeci de persoane in jurul ideii centrale a campaniei sale, aceea de a intra la guvernare alaturi de PD.

Daca maine douazeci de parlamentari de-ai PNL si-ar anunta demisiile din partid si trecerea directa la PD, tot nu mi-as schimba opinia mea, aceea ca liberalii ies intariti dupa acest congres. Este bine ca se limpezesc anumite aspecte, ca se decanteaza caracterele. Trebuie sa stii pe cine poti pune baza in aceasta lupta dura cu actuala Putere.

Gata! De-acum se poate trece la treaba. Asteptam si rezultatele. Sa speram ca ele vor deveni palpabile in maxim un an. Avem nevoie de speranta, trebuie sa stim daca mai exista viata dupa Basescu/Boc.