miercuri, 21 iulie 2010

Duetul Iliescu-Nastase si Labus zis si El Che










***
L-am ascultat aseara in emisiunea lui Mihai Gadea pe cel care ar trebui sa conduca PSD - ul. Discurs fad, idei putine, irascibilitate ridicata. Nu stiu ce se poate astepta de la Labus, cel care a reusit sa se umple de penibil aparand in public cu portretul lui Che Guevarra pe tricoul sau cel rosu. Ponta este o cauza pierduta pentru pesedisti. Lipsa de viziune politica, absenta preocuparii reale pentru viata de zi cu zi a cetatenilor acestei tari ii descalifica pe social-democrati din postura de reprezentanti ai norodului muncitor.

De facto, actualul PSD este condus de tandemul Iliescu-Nastase. Ponta nu este altceva decat un papitoi incapabil de a articula o strategie demna de urmat de catre aceasta tara dupa ce momentul Basescu se va fi consumat. Labus a luat tot ce a fost mai prost la Geoana; INDECIZIA! Macar Geoana, in ceasul al doisprezecelea, s-a raliat unui proiect de anvergura nationala precum cel reprezentat de Klaus Johannis in toamna anului trecut.

La umbra unei cresteri iluzorii a cotei de popularitate, micul El Che de Targu Jiu viseaza la un partid de peste 50% din totalul voturilor romanilor fara sa realizeze faptul ca PSD - ul, nici in cele mai bune momente ale sale, nu a reusit sa adune mai mult de 37-38% din sufragiile valabil exprimate. Fiind prost consiliat (citeste purtat aiurea de zgarduta), Labus o ia pe aratura, refuzand participarea la o actiune finala care sa vizeze rasturnarea de la putere a PD - ului si a lui Traian Basescu. Calculul tatucilor Nastase si Iliescu este unul destul de simplut; tacem din gura, lasam pe fraierii astia sa se erodeze la guvernare, castigam alegerile din 2012 cu peste 50% si formam un guvern monocolor.

Numai ca exista cateva imponderabile greu de controlat, prima numindu-se factorul Antonescu. De data aceasta liderul liberal a sesizat din timp jocul la doua capete a PSD - ului, acuzand ferm, in public, politica de ploconire a social-democratilor in fata cotroceanului. Motiunea de cenzura initiata la inceputul verii de catre oamenii lui Iliescu si Nastase nu a insemnat nimic altceva decat o strategie de imagine. In nici un moment PSD - ul nu a dorit cu adevarat caderea guvernului Boc.